Fondul de investiții Early Game Ventures (EGV) l-a cooptat ca partener pe Florin Vișa, expert cu 24 de ani de experiență în investiții private equity, venture capital, M&A și corporate finance în Europa Centrală și de Est. Alături de Cristian Munteanu (managing partner) și Dan Călugăreanu (partner), Florin Vișa pregătește deja lansarea celui de-al doilea fond EGV.

“Early Game Ventures reprezintă cel mai bun mediu unde tinerii antreprenori care aspiră să construiască unele dintre cele mai bune afaceri la nivel global își pot realmente atinge potențialul maxim al afacerii lor. M-am decis să mă alătur echipei existente pentru că, alături de Cristi și Dan, sunt convins că vom construim un parteneriat energic, bazându-ne pe valori similare. Avem cu toții experiențe directe ca antreprenori, în medii complementare, si aceeași dorință de succes”, afirmă Florin Vișa.

Noul partener s-a specializat în investiții atât de tip Private Equity, lucrând anterior pentru BERD și având o bogată carieră în M&A (mergers & aquisitions) pentru bănci de investiții și companii de consultanță din Big4 dar și în investiții tip capital de risc (VC), crowdfunding și angel investment.

Ca antreprenor, Florin Vișa a coordonat activitatea unei companii de consultanță financiară în achiziții, contribuind recent la încheierea de către OMV Petrom a celei mai mari achiziții în domeniul energiei regenerabile. Până în prezent, activitatea sa s-a concentrat pe piețele din România, Turcia, Bulgaria, Ungaria și Ucraina. 

“Suntem bucuroși să îl avem alături de noi pe Florin; experiența și competențele lui completează perfect echipa dedicată noului nostru fond de venture capital. Cred că în această formulă suntem una dintre cele mai puternice echipe de VC din CEE, mai ales că Radu Stoicoviciu rămâne alături de noi ca Partener în Fondul I”, concluzionează Cristian Munteanu, Managing Partner EGV.

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) înregistrat în Olanda și finanțat cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat  prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Bǎncii Europene de Investiţii şi este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare cofinanţate prin fonduri structurale şi de investiţii, precum JEREMIE 2007-2013, Iniţiativa pentru IMM, POR, POC, PNDR.

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC) susține investițiile menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată privind Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.