FintechOS 20, noua versiune a tehnologiei de transformare digitală a sectorului financiar-bancar și al asigurărilor, va fi lansată joi, în cadrul unui eveniment la care și-au anunțat deja participarea peste 150 de experți fintech, clienți și parteneri din România și din afara țării.

 

Ce este nou la FintechOS 20 și cum își propune noua versiune a tehnologiei de tip TaaS (Technology as a Service“) să revoluționeze industria financiară?

 

FintechOS facilitează construirea următoarei generații de produse și servicii digitale ce țin de împrumuturi bancare, conturi de economii sau de asigurări și pensii, pe baza datelor în continuă evoluție cu care interacționează orice bancă sau companie de asigurări. Iată câteva noutăți pe care FintechOS 20 (versiune numită și “Genie“) le propune:

 

  • Hiper-personalizarea experienței digitale a clienților prin capacitatea unică a tehnologiei FintechOS de a integra date din peste 100 de surse externe.
  • Aplicarea inteligenței artificiale, respectiv a tehnologiilor cognitive, chatbot și machine learning precum și a unui motor financiar de ultimă generație pentru a permite instituțiilor financiare crearea de produse și oferte personalizate în timp real și distribuirea acestora prin orice canal digital (e.g. Web, mobile, chatbot, API).
  • Democratizarea accesului la tehnologia cu ajutorul căreia se construiesc soluții financiare inovatoare. Fintech 20 Innovation Studio este un mediu de dezvoltare cu care managerii de produs și marketing, consultanții de business și arhitecții de date pot crea rapid soluții inovatoare care până acum erau disponibile doar programatorilor experimentați.
  • Reducerea drastică a costurilor operaționale în domeniul financiar bancar: FintechOS 20 introduce peste 20 de procesoare de automatizare preconfigurate care digitalizează și automatizează procese fundamentale precum KYC (Know Your Customer), analiză avansată de risc, scoring și rating automatizat, comunicare prin orice canal digital, prelucrarea documentelor electronice sau fluxuri de aprobare complexe și decizii automatizate.

 

„Am creat această nouă versiune a tehnologiei FintechOS pentru a accelera valoarea serviciilor oferite clienților existenți precum și pentru a răspunde nevoilor tot mai sofisticate ale pieței și ale consumatorilor de servicii financiar-bancare și de asigurări la nivel global. Am primit deja reacții foarte bune din peste 20 de piețe din Europa și Asia, unde noua versiune a tehnologiei FintechOS este foarte așteptată”, declară Teodor Blidăruș, CEO la FintechOS.

 

Succesul companiei la nivel internațional este deja vizibil. Evoluția spectaculoasă a veniturilor, cu peste 500% față de 2018, plasează FintechOS în topul companiilor de inovație în tehnologie cu cea mai rapidă evoluție din regiune. Noua platformă FintechOS 20 va susține această tendință. „Ne așteptăm ca portofoliul actual de clienți să se extindă cu același ritm în următorul an, ca urmare a inovațiilor aduse de FintechOS 20”, adaugă Teodor Blidăruș.

 

„Vom propune FintechOS 20 pe agenda de priorități a oricărei organizații financiar-bancare și de asigurări care dorește să accelereze procesul de transformare digitală. Cu modelul de business TaaS (Technology as a Service), soluțiile oferite clienților noștri vor răspunde cerințelor utilizatorilor de servicii financiare care își doresc servicii personalizate, digitale și în timp real”, declară Teodor Blidăruș, CEO al FintechOS.

 

Odată cu noua versiune, FintechOS va investi masiv în dezvoltarea ecosistemului de parteneri în piețele cheie pentru extinderea rapidă a afacerii. Compania va fi susținută puternic în acest proces de extindere a operațiunilor pe piețele externe de alianțe strategice și de o comunitate de specialiști certificați pentru comercializarea și implementarea soluțiilor bazate pe tehnologie FintechOS.

 

În planul de dezvoltare al companiei, versiunea FintechOS 21, cu numele de cod „DeepBlue”, urmează să fie lansată în toamna anului viitor.