Pe 23 septembrie, fotograful Vlad Eftenie duce fotografia românească acolo unde Europa s-a obișnuit ca doar moda sau istoria să cucerească privirile și atenția. F64 îl susține pe unul dintre cei mai cunoscuți fotografi români, care se prezintă în fața italienilor și publicului iubitor de fotografie cu o imagine intitulată „Strange cloud“. Expoziția se numește euroARTphoto și este programată să se desfășoare la Milano şi la Roma. Între 23 septembrie și 29 octombrie 2014 va fi în Milano, iar la începutul anului 2015 se mută în capitala Italiei. euroARTphoto este o expoziţie de fotografie artistică și aduce laolaltă 28 de fotografi contemporani din tot atâtea ţări ale Uniunii Europene, aceștia fiind prezenți cu fotografii definitorii ale muncii lor.

„Ne bucură fiecare moment în care fotografia românească depășește granițele și fotografii noștri ajung cunoscuți în alte țări. Vlad Eftenie nu este un străin al scenei europene, iar F64 se bucură că îi este alături cu ocazia acestei noi reușite“, a declarat Marian Alecsiu, cofondator F64.ro. „Așa cum am învățat în acest deceniu și jumătate de existență a F64, fotografia comunică dincolo de cuvinte, comunică stări și face asta prin emoții și înțelesuri care trec de granițe fizice și culturale. Noi am reușit să fim un partener de încredere pentru toți iubitorii fotografiei, iar acum îi suntem alături lui Vlad Eftenie“, a completat Marian Alecsiu.

Artiştii care expun la euroARTphoto au fost subiectul unei selecţii care a avut loc în cursul anului 2014 prin avizul unei comisii de experţi. Fotografii prezenţi sunt afirmaţi şi recunoscuţi în mediul artistic. Nici vârsta şi nici genul nu au constituit criterii de selecţie. Au primat fotografiile, în special caracterul lor introspectiv care atestă efortul căutărilor unei problematici în plan contemporan. Selecţia a privilegiat acele imagini care nasc întrebări şi care, pe cât posibil, se îndepărtează de caracterul documentar propriu domeniului fotografic. Acest fapt se îmbină perfect cu scopul euroARTphoto, și anume de a constribui, alături de alte activităţi din domeniul fotografic, la cercetarea artistică.

euroARTphoto aduce în același loc pasiunea şi emoţia, adică pasiunea pentru fotografie şi emoţii împărtăşite. Această expoziţie constituie în acelaşi timp o metaforă a solidarităţii, dincolo de diferenţe culturale. Întâlnirea celor 28 de opere artistice aduce un nou pretext introspectiv prin prisma dinamicii mediului artistic contemporan, care influenţează în mod direct creativitatea.