În ciuda avalanșei megapixelilor, a procesoarelor de imagine și a tuturor atuurilor pe care le aduce tehnologia de ultimă oră prin aparatele foto digitale, nostalgicii, unii profesioniști sau pur și simplu cei de „școală veche” formează o redută a fotografiei născută pe film.

F64 Studio, lider pe piața echipamentelor foto-video din România, susține inițiativa Centrului Ceh „Cuvinte pe peliculă”, onorând atât fotografia analog cât şi literatura cehă. Rezultatul va fi o expoziţie de peste 1.000 de fotografii alb-negru menite să pună în valoare operele celor mai renumiți  autori cehi, printre care Franz Kafka, Bohumil Hrabal, Karel Čapek , Václav Havel.

F64 și Centrul Ceh îi invită sâmbătă 19 mai la ora 11:00 pe toți pasionații fotografiei analog, dar și ai literaturii, la un maraton foto inedit: participanții sunt așteptați împreună cu aparatele lor foto analog la sediul Centrului (Str. Ion Ghica, nr 11), unde vor primi o rolă de film cu 24 de cadre FOMA, alb-negru şi un text al unuia dintre autorii cehi sărbătoriți prin această inițiativă. Experimentul este deschis primilor 50 de fotografi care se vor înscrie iar filmele se acordă pe principiul „primul venit – primul servit”.

Având drept inspiraţie textul primit, fiecare fotograf va avea la dispoziție 24 de ore (până duminică, 20 mai, între 11:00 – 12:00) pentru a revini cu filmul expus.

Punctul culminant al proiectului va fi expoziția organizată joi, 24 mai, ora 18:00, în cadrul Foto Anexei MNAC. În cadrul acesteia sunt invitați toţi fotografii participanți pentru a discuta despre literatura cehă, maratonul de fotgrafie şi a admira toate operele expuse.

Cea mai bună poveste expusă va fi premiată de către Central Ceh cu o excursie la Praga.

Pulsul maratonului foto se ține deja online prin evenimentul de pe Facebook: https://
www.facebook.com/events/281610128592640/.