În cadrul evenimentului au fost prezentate modelele ultra-subțiri și ultra-ușoare Zenbook și Vivobook, cu performanțe de vârf, funcții sustenabile și ecrane OLED superbe.

  • Mai multă libertate, mai ușor: Cel mai subțire laptop ultra-portabil cu OLED din lume, Zenbook S 13 OLED, are un profil incredibil de 1 cm și o greutate de doar 1 kg
  • Colaborare legendară: ASUS și A Bathing Ape® anunță ASUS Vivobook S 15 OLED BAPE® Edition într-un pachet cu multiple accesorii
  • Echipat cu Intel® Evo™: Cea mai bună experiență de utilizare generală a unui laptop cu Intel Evo; ASUS colaborează cu Intel pentru a crea laptopuri care oferă performanțe supreme
  • Mai multă grijă, impact mai mic asupra mediului: Materialele reciclate și producția responsabilă asigură un impact minim asupra mediului înconjurător

ASUS a lansat cele mai noi laptopuri din portofoliu, prezentând noi modele Zenbook și Vivobook în cadrul evenimentului de lansare Thincredible. Zenbook S 13 OLED (UX5304) a debutat drept cel mai subțire laptop ultra-portabil cu OLED din lume – redefinind ideea de laptop ultra-portabil. Echipate cu noile și uimitoarele ecrane ASUS Lumina OLED, cu tehnologia ASUS IceCool și având un design extrem de durabil și unic, cele mai recente modele Zenbook și Vivobook le oferă utilizatorilor performanțe sustenabile și inovații practice.

Zenbook S 13 OLED are o grosime de doar 1 cm și cântărește doar 1 kg. Acest laptop certificat Intel® Evo™ oferă performanțe excepționale, autonomie și sustenabilitate, alături de un ecran ASUS Lumina OLED integrat într-o carcasă ultra-compactă. Având o baterie de 63 Wh pentru activități pe parcursul întregii zile și o gamă completă de porturi I/O, acest model este partenerul perfect pentru cei al căror stil de viață implică portabilitate maximă. Linia Zenbook include, de asemenea, Zenbook 14X OLED (UX3404), un laptop portabil compact de înaltă performanță, dar și Zenbook 14 Flip OLED (UP3404), un laptop ultra-portabil convertibil și polivalent.

În cadrul evenimentului virtual au fost prezentate, de asemenea, Vivobook S 14 OLED (K5404) și Vivobook S 15 OLED (K5504). Aceste laptopuri elegante, subțiri și ușoare oferă performanțe remarcabile și au un design unic, fiind certificate Intel Evo pentru cea mai bună experiență de utilizare. Sunt echipate cu procesoare ce pot urca în gamă până la Intel Core i9-13900H din generația a 13-a, cu ecrane luminoase ASUS Lumina OLED 2,8K la 120 Hz și cu baterii de mare capacitate, de 75 Wh. Vivobook S 15 OLED vine, de asemenea, cu grafică discretă Intel Arc™ opțională. Cu durabilitate certificată la nivel militar și proiectate cu balamale ce se deschid la 180° pentru a permite multiple scenarii de utilizare, Vivobook S 14 OLED și Vivobook S 15 OLED oferă utilizatorilor putere, rezistență și utilizare flexibilă.

În cadrul evenimentului a fost anunțată, de asemenea, o colaborare între ASUS și A Bathing Ape® (BAPE®), celebrul brand de îmbrăcăminte de stradă. Rezultatul acestei colaborări, ASUS Vivobook S 15 OLED BAPE® Edition, marchează prima asociere BAPE pentru lansarea unui laptop, fiind sincronizată cu cea de-a 30-a aniversare a brandului. Celebrând estetica veselă, creativă și autentică și combinând stilurile energice și vibrante împărtășite atât de BAPE, cât și de Vivobook, acest laptop e disponibil într-o culoare trendy, având în pachet accesorii precum o geantă de transport, un mouse, figurine și multe altele. Această colaborare va uimi cu siguranță lumea prin modelele sale unice și elegante, perfecte pentru utilizatorii ce caută autenticitatea și creativitatea.

Zenbook: laptopuri care redefinesc portabilitatea

Incredibilul vine din interior

Inovațiile uimitoare precum Zenbook S 13 OLED reprezintă apogeul spiritului Zenbook „Incredible Comes From Within” („Incredibilul vine din interior”). Întreaga serie Zenbook este proiectată și construită pentru cei care urmăresc incredibilul, definind noi standarde în industrie în ceea ce privește portabilitatea, performanța și autonomia bateriei, cu uimitoarele ecrane ASUS Lumina OLED.

Această misiune își are originea în colaborarea din 2011 dintre ASUS și Intel pentru a proiecta laptopuri Ultrabook® și este perfect exemplificată astăzi cu aceste laptopuri certificate Evo, cu design ultra-subțire și ultra-ușor, care nu fac niciun sacrificiu în ceea ce privește performanțele. La fel ca Zenbook S 13 OLED, întreaga gamă Zenbook se bucură de cele mai recente inovații, cea mai bună manoperă și oferă cea mai bună experiență premium creatorilor și utilizatorilor aflați mereu în mișcare.

Premieră: ecranele ASUS Lumina OLED

În cadrul evenimentului, compania a anunțat ASUS Lumina OLED, noua titulatură a ecranele OLED care standardizează soluții de înaltă calitate construite în jurul celei mai bune experiențe OLED. De asemenea, denumirea evidențiază avantajele unice ale ecranelor ASUS OLED, care oferă o experiență vizuală superioară, ce depășește standardul ecranelor OLED tradiționale. Zenbook S 13 OLED este exemplul perfect al excelenței oferite de ecranele ASUS Lumina OLED, cu o acuratețe mai bună, răspuns mai rapid și facilități mai fiabile.

Dincolo de avantajele oferite de afișajele OLED tradiționale, cum ar fi un contrast mai mare și o gamă mai largă de culori, afișajele ASUS Lumina OLED sunt validate Pantone®, certificate VESA DisplayHDR™ True Black și calibrate din fabrică cu Delta E < 1 pentru a oferi o acuratețe sporită în redarea culorilor. În plus, utilitarul de management al culorii ASUS Splendid, OLED Power Saving și tehnologia ASUS Tru2Life contribuie la furnizarea unor instrumente mai bune și mai adaptabile. Totodată, certificarea TÜV Rheinland pentru emisii reduse de lumină albastră, facilitatea de prevenire a burn-in-ului ASUS OLED Care și durabilitatea de nivel militar le face mai fiabile și ajută la menținerea calității și confortului în timp. ASUS oferă, de asemenea, înlocuirea gratuită a ecranului OLED pentru orice problemă de tip burn-in în timpul perioadei de garanție.

Zenbook S 13 OLED (UX5304):

Întruchipând pe deplin spiritul „Incredible Comes From Within” („Incredibilul vine din interior”), Zenbook S 13 OLED (UX5304) este cel mai subțire laptop OLED de 13 inchi din lume și, de asemenea, cel mai ecologic Zenbook din toate timpurile. Cu un profil super-subțire de 1 cm și o carcasă super-ușoară de 1 kg, acest Zenbook sofisticat este întruchiparea designului ultra-portabil, fiind finisat în noua culoare Basalt Gray sau în clasica Ponder Blue. De asemenea, este proiectat cu gândul la mediu, folosind în construcția sa metale și materiale plastice reciclate și utilizând ambalaje sustenabile certificate FSC™.

Modelul în culoarea Basalt Gray dispune de materialul exclusiv și revoluționar ASUS Plasma Ceramic Aluminum, care-i conferă aluminiului de pe capac proprietăți ceramice în urma unui proces tehnologic cu impact redus asupra mediului. Acest tratament sporește rezistența la uzură, protecția împotriva coroziunii, managementul termic, duritatea și durata de viață, conferindu-i în același timp un aspect natural ce rezonează cu inspirația Zen a gamei Zenbook.

Acest model Zenbook certificat Evo dispune de puterea unui procesor până la Intel Core i7 din generația a 13-a, de 32 GB de memorie RAM LPDDR5 și de un SSD PCIe® 4.0 x4 cu capacitate de 1TB. Setul complet de porturi I/O și bateria de 63 Wh facilitează conexiunile și autonomia în deplasări. Pentru a reda imagini captivante și realiste, Zenbook S 13 OLED integrează un superb ecran ASUS Lumina OLED 16:10 2.8K (2880 x 1800) 16:10, validat Pantone®, certificat Dolby Vision și VESA DisplayHDR™ True Black 500.

Zenbook 14X OLED (UX3404):

Zenbook 14X OLED (UX3404) susține stilul de viață cu utilizări mobile. Acest model puternic are o carcasă subțire și ușoară, disponibilă în două culori: Sandstone Beige și Inkwell Gray. Versiunea Sandstone Beige are un capac realizat din noul material ecologic ASUS Plasma Ceramic Aluminum, cu finisaj asemănător ceramicii și ce oferă o senzație la atingere asemănătoare pietrei. Zenbook 14X OLED este certificat Evo, dezvoltând o putere considerabilă într-un design incredibil de subțire și ușor, cu până la cel mai recent procesor Intel Core i9-13900H din a 13-a generație, grafică NVIDIA® GeForce® RTX™ 3050 pentru creatori, 32 GB de memorie rapidă LPDDR5 și un SSD PCIe 4.0 de 1 TB. Integrează, de asemenea, un afișaj ASUS Lumina OLED de 14,5 inchi mai mare, 16:10 2.8K 120 Hz, de 14,5 inchi, precum și o baterie de 70 Wh pentru o autonomie de până la 10 ore.

Zenbook 14 Flip OLED (UP3404):

Versatilul Zenbook 14 Flip OLED este tot ceea ce au nevoie utilizatorii mereu ocupați și aflați în mișcare. Carcasa compactă și elegantă include un ecran tactil ASUS Lumina OLED de 14 inchi, format 16:10, cu rezoluție 2.8K, pentru o imagine superbă și fidelă din punct de vedere al culorilor, validată Pantone. Acesta suportă un stylus MPP 2.0 cu 4.096 niveluri de presiune, pentru scrierea de mână. Certificat Evo și alimentat de cele mai recente procesoare Intel Core de generația a 13-a, Zenbook 14 Flip OLED are o baterie de 75 Wh, de top în clasa sa, iar carcasa ușoară de 1,5 kg are o grosime de doar 15,9 mm, cu o balama la 360° ce susține ecranul în orice poziție, pentru o versatilitate fără efort. Include, de asemenea, un sistem audio puternic Dolby Atmos® certificat Harman Kardon pentru un sunet impresionant și conferințe online clare.

Inovațiile Vivobook

Vivobook S 15 OLED BAPE® Edition (K5504):

Vivobook S 15 OLED BAPE® Edition este o ediție specială a Vivobook S 15 OLED și primul bundle BAPE din istorie ce include un laptop. ASUS își propune să ofere cea mai intensă colaborare dintre tehnologie și moda stradală de până acum. BAPE este un brand legendar în domeniul streetwear, iar estetica sa luminoasă și strălucitoare se potrivește perfect cu stilul energic și vibrant al Vivobook. Anul acesta marchează cea de-a 30-a aniversare a BAPE, fiind momentul perfect pentru mult așteptata ediție limitată BAPE, care va fi lansată mai târziu, în 2023.

Dar acest laptop nu este de sine stătător, ci va fi livrat cu o varietate de accesorii, cum ar fi un mouse, o geantă de transport și figurine Baby Milo®. Cu un model exclusiv de camuflaj proiectat de BAPE pe întregul pachet, această nouă colaborare va uimi lumea cu siguranță. Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți despre Vivobook S 15 OLED BAPE® Edition și pentru a avea șansa de a câștiga recompense speciale, utilizatorii se pot înscrie într-o campanie la adresa: https://asus.click/vivobookbape_pr .

Vivobook S 14 OLED (K5404) și Vivobook S 15 OLED (K5504):

Vivobook S 14 OLED și S 15 OLED sunt laptopuri certificate Evo cu procesoare Intel Core i9-13900H din a 13-a generație și ecrane ASUS Lumina OLED cu rezoluție până la 2,8K și rată de refresh până la 120 Hz. Seria Vivobook S permite streaming, lucru și divertisment fără întreruperi, oferind panouri cu un raport ecran/corp de până la 88% și sisteme audio certificate Harman Kardon, împreună cu certificarea Dolby Atmos. Având o grosime de doar 17,9 mm și o greutate de doar 1,5 kg pentru versiunea de 14,5 inchi și de 1,7 kg pentru cea de 15,6 inchi, laptopurile compacte din seria Vivobook S sunt ușor de transportat. Acestea sunt disponibile într-o gamă de finisaje uimitoare Midnight Black, Cool Silver, Cream White sau Solar Blue, iar designul complet nou folosește elemente de stil cu blocuri suprapuse în jurul zonelor porturilor I/O. Elementele iconice ale Vivobook includ eticheta cu logo în relief de pe capacul metalic, accentele în formă de bandă de pe tasta Enter și o tastă ESC portocalie.

More care, less impact. – Mai multă grijă și un impact mai redus față de mediul înconjurător

Laptopurile ASUS aduc inovații menite să îmbunătățească experiența utilizatorului, reducând în același timp impactul asupra mediului și creând un viitor mai sustenabil pentru toată lumea. În 2023, peste 90% dintre laptopurile consumer ale ASUS vor fi conforme cu standardele EPEAT și ENERGY STAR® 8.0, demonstrând angajamentul brandului de a oferi mai mult în materie de sustenabilitate.

Durabil din toate punctele de vedere, noul Zenbook S 13 OLED demonstrează și mai mult angajamentul ASUS de a crea produse care să minimizeze impactul asupra mediului. Acesta utilizează materiale reciclate în întregul său design, inclusiv materiale plastice reciclate post-consumator (PCR), aluminiu reciclat post-industrial (PIR) și aliaj de magneziu PIR. Cu carcasa metalică PIR, care reduce amprenta de carbon cu peste 50% și un ambalaj bine proiectat, care se poate transforma în stand de laptop după despachetare, Zenbook S 13 OLED își respectă cu adevărat promisiunea More care, less impact.