• Reliance Communications și Ericsson semnează un contract în valoare de 1 miliard de dolari pentru gestionarea rețelelor de telecomunicații din nordul și vestul Indiei
  • Ericsson va asigura 100.000 de km de infrastructură mobilă și prin fibră pentru 11 zone de acoperire din nordul și vestul Indiei, incluzând Delhi și Mumbai
  • Parteneriatul presupune transferarea a 5000 de specialiști către Ericsson
  • Managementul integrat va asigura servicii la standarde înalte pentru clienți, eficiență operațională și optimizarea costurilor

Reliance Communications Limited, furnizorul de servicii integrate de telecomunicații din India, a semnat cu  Ericsson (NASDAQ: ERIC) un contract de managed services pe 8 ani, în valoare de 1 miliard de dolari, pentru a opera și gestiona rețelele fixe și wireless din statele de nord și de vest ale Indiei.

Ericsson va gestiona operațiunile de zi cu zi pentru rețelele fixe și wireless și se va ocupa de întreținerea din teren, planificarea și operaținile legate de rețele 2G, CDMA și 3G ale companiei Reliance Communications. Acest parteneriat este menit să satisfacă nevoia consumatorilor pentru servicii și aplicații de telecomunicații din una dintre cele mai dinamice piețe telecom din lume.

Ericsson va pune la dispoziție companiei Reliance Communications toată experiența globală de care dispune, împreună cu procesele, metodele și instrumentele care vor ajuta compania să-și elibereze din resurse și să se concentreze pe inovare, optimizare și furnizarea unei servicii de calitate pentru consumatorul final. Infrastructura Reliance Communications acoperă peste 24.000 de orașe și 600.000 de sate din India, pentru care oferă servicii de voce, date și video.

Acest parteneriat este printre primele contracte de managed services pentru rețelele fixe și wireless încheiate în India și unul dintre puținele de acest tip încheiate în lume. Ericsson va optimiza procesele Reliance Communications prin integrarea tuturor operațiunilor legate de antenele de telecomunicații și rețelele fixe, wireless sau prin fibră la nivel de business, pe linii de producție separate. De asemenea, Ericsson va ajuta la modernizarea instrumentelor, proceselor și modelelor de bună practică pentru a obține eficiență operațională și consolidarea costurilor.

„Suntem bucuroși să anunțăm parteneriatul nostru cu Ericsson, care ne va ajuta să furnizăm servicii de calitate utilizatorului nostru final”, a declarat Gurdeep Singh, Chief Executive Officer – Wireless Business, Reliance Communications. „Având în vedere creșterea complexității rețelelor de telecomunicații o dată cu apariția noilor platforme, tehnologii și aplicații, contăm pe experiența și inovația Ericsson pentru a îmbunătăți productivitatea rețelei și a ne asigura că operează la potențial maxim”, a adăugat Gurdeep Singh.

„Suntem încântați că Reliance Communications ne-a ales pentru acest parteneriat strategic”, a afirmat Magnus Mandersson, Executive Vice President and Head of Business Unit Global Services, Ericsson.  „Asimilarea rapidă de noi tehnologii este vitală pentru managementul experienței utilizatorului final, mai ales pe o piață de telecom atât de competitivă cum este cea din India. De asemenea, suntem bucuroși că ni se vor alătura peste 5000 de specialiști de la Reliance Communications”, a mai menționat Magnus Mandersson.

Ericsson va fi responsabil de îmbunătățirea performanței rețelei și de calitatea serviciilor, având ca scop sporirea satisfacției și ratei de retenție a utilizatorului final. Ericsson va lucra îndeaproape cu Reliance Communications pentru a identifica oportunități pentru introducerea de noi servicii, a-și extinde business-ul actual și pentru a atinge potențialul maxim al rețelei.