Ericsson și France 24 au semnat un contract pe cinci ani pentru furnizarea de servicii de emisie TV, în urma unei licitații organizate de canalul francez de știri internaționale. Ericsson va implementa echipamente moderne care vor ajuta canalul France 24 să răspundă mai bine provocărilor de pe piața de știri internaționale și să furnizeze conținut multimedia de înaltă calitate. France 24 emite știri internaționale 24/24 pentru 250 de milioane de gospodării din întreaga lume în trei limbi (franceză, engleză și arabă).

France 24 va trece la formatul HD începând cu a doua jumătate a anului 2014, ceea ce va presupune o transformare completă a celor cinci studiouri și a sistemelor de producție pe care le deține. Parteneriatul cu Ericsson pentru serviciile de emisie TV va permite France 24 să-și doteze centrele de operațiuni cu echipamente moderne și sisteme automate, pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor și pentru a-și crește productivitatea.

„Suntem bucuroși să ne consolidăm parteneriatul cu France 24 și să satisfacem nevoile unuia dintre cele mai mari canale de știri internaționale”, a declarat Thorsten Sauer, Head of Broadcast Services, Business Unit Global Services, Ericsson. „Sistemele de ultimă generație pentru automatizarea producției instalate de Ericsson vor ajuta France 24 să-și optimizeze procesele de gestionare a centrelor de operațiuni.”

În plus, Ericsson a creat un plan special de training pentru inginerii France 24 care îi va ajuta pe aceștia să se familiarizeze mai ușor cu noile echipamente.

Acest parteneriat consolidează poziția Ericsson de furnizor de servicii de emisie video și TV în Europa și Franța, în special pentru zona de managed services dedicate canalelor de televiziune.