• Ericsson va implementa o rețea 4G/LTE pentru Vivo, o subsidiară a companiei  Telefônica Brazilia
  • Noua rețea va răspunde nevoilor de conectivitate și servicii de broadband mobil ale utilizatorilor
  • Acest acord consolidează poziția Ericsson ca principal furnizor de infrastructură telecom pentru Vivo și reprezintă cel de-al doilea contract 4G/LTE încheiat în Brazilia

Pentru a face față creșterii traficului de date și pentru a-și extinde acoperirea rețelei mobile, Vivo – cel mai mare operator de telefonie din Brazilia, cu 75,7 milioane de abonați – a ales Ericsson (NASDAQ:ERIC) pentru a furniza și implementa o rețea 4G/LTE atât în regiunile din nordul și centrul vestic al Braziliei, cât și în orașele São Paulo, Minas Gerais, Bahia și Sergipe.

Soluțiile Ericsson pentru dezvoltarea rețelei 4G/LTE Vivo vor include stații de bază radio multistandard RBS 6000. Acest parteneriat consolidează poziția Ericsson ca principal furnizor de infrastructură telecom pentru Vivo și reprezintă cel de-al doilea contract pentru 4G/LTE încheiat de Ericsson în Brazilia.

„Suntem onorați că am fost aleși încă o dată să susținem evoluția și inovarea rețelei Vivo. Această decizie este rezultatul colaborării excelente între operator și Ericsson pentru implementarea cu succes de tehnologii GSM, WCDMA și HSPA. Evoluția rețelelor mobile reprezintă un important pas înainte pentru dezvoltarea conceptului de societate conectată în Brazilia,” a declarat Eduardo Ricotta, vicepreședinte Ericsson pentru America Latină și Caraibe.

Parteneriatul cu Vivo stipulează faptul că Ericsson va fi responsabil atât de implementarea rețelei 4G/LTE, cât și de furnizarea serviciilor de proiectare și administrare a rețelei și serviciilor de suport.

Până în prezent, Ericsson a semnat 89 de contracte pentru dezvoltarea de rețele LTE/EPC în 38 de țări de pe 5 continente.