• Sistemul Cloud de la Ericsson: o soluție pentru distribuția și administrarea orizontală a  funcțiilor mediilor cloud în rețea pentru a obține beneficii verticale. Este construit pe baza unor concepte inovatoare precum Cloud activat în rețea și Service Provider SDN.
  • Soluția include Ericsson Cloud Execution Environment – o platformă deschisă, bazată pe Openstack și KVM (Kernel-based Virtual Machine) completată de soluția Ericsson Cloud Manager pentru administrare end-to-end.
  • Soluția utilizează avantajele Ericsson Blade System (EBS) și Ericson Smart Service Router (SSR).
  • Implementarea sistematică a elasticității rețelei, elemente computaționale și de stocare ce permit livrarea de noi servicii și modele de afaceri.

Rețelele mobile au evoluat de la 2G la 3G și acum la LTE. Pe măsură ce mobilitatea devine parte a modului de viață digital, pasul următor presupune transformarea rețelelor în vehicule pentru evoluția mediilor cloud. Datorită focusului pe calitatea experienței utilizatorilor de telefoane inteligente și cu operatorii aflați în căutare de noi surse de venit, rețelele de astăzi și mediile cloud au nevoie să evolueze în paralel. Serviciile în cloud au nevoie de medii de distribuție, iar rețelele – inclusiv funcționalitățile lor computaționale și de stocare – au nevoie de elasticitate end-to-end. Această combinație va genera un nou set de atribute care nu există astăzi.

Ca răspuns la această nevoie, Ericsson (NASDAQ: ERIC) a prezentat Ericsson Cloud System. Această soluție revoluționară pentru cloud permite operatorilor și furnizorilor de servicii să profite de oportunitățile de pe piață prin introducerea de elasticitate end-to-end prin rețelele pe care le au în dotare. Este posibilă astfel distribuția în cloud a unor funcționalități precum operarea computațională sau stocarea în rețea, ceea ce generează o experiență mai bună la utilizarea aplicațiilor în cloud și folosirea mai eficientă a resurselor rețelei.

Ericsson Cloud System include Ericsson Cloud Manager, care oferă noi funcții de management și operaționale în rețea, asigurând în același timp performanță de vârf.

Sistemul oferă un mediu execuțional pentru aplicații indiferent dacă sursa acestora este Ericsson, un operator, un partener sau alți inovatori. În acest mod este posibilă introducerea de servicii noi și consolidarea celor deja existente pe aceeași platformă virtualizată.

Ericsson Cloud System include Ericsson Cloud Execution Environment, care este bazat pe OpenStack Cloud Management și hypervisor-ul KVM. Soluția este o completare a Ericsson Cloud Manager, sistemul OSS deja existent. Acesta oferă o migrare simplă pe măsură ce asimilează Ericsson Blade System și Ericsson SSR și permite aplicații virtualizate și non-virtualizate, executabile concomitent fără a afecta performanța.

Magnus Furustam, Vicepreședinte și Head of Product Area Core and IMS la Ericsson, spune: “Prin noile tehologii, protejăm investițiile deja făcute de operatori. Implementăm rețele pregătite pentru cloud prin modernizarea a ceea ce operatorii au deja în teren și folosim în acest sens plaformele telecom disponibile – cum sunt eBS sau SSR – prin integrarea lor cu noul software stfel încât operatorul să beneficieze de performanță de vârf, dar și de o platformă disponibilă pentru noi parteneri. Implementarea sistematică a elasticității end-to-end în rețea permite livrarea de noi servicii și modele de afaceri și este ceea ce noi numim Evoluția Cloud.”

Ericsson Cloud System va fi disponibil pe piață în primul trimestru al anului 2014. Ericsson va prezenta demonstrații cu acest sistem la Barcelona, în cadrul Mobile Word Congress 2013.