Epson, producătorului numărul unu de imprimante POS[1], lansează TM-m30, o nouă serie de imprimante mobile de dimensiuni reduse destinate tipăririi de chitanțe. Noile modele se bazează pe conectivitate wireless și sunt ideale pentru medii POS care utilizează tablete, cum ar fi HoReCa și segmentul de retail. Designul imprimantelor le face ideale pentru clienţii care doresc să treacă la un sistem POS bazat pe tablete, inclusiv pentru cei care deţin în prezent un sistem POS bazat pe PC-uri. Și, fiind unele dintre cele mai mici imprimante POS din lume[2], pot fi poziționate cu ușurință oriunde.

Tipărirea se poate realiza și prin NFC, fiind suficientă atingerea imprimantelor TM-m30 cu un dispozitiv mobil sau cu o tabletă echipată cu NFC. Folosind funcționalitatea inteligentă integrată ePOS print[3], imprimantele pot comunica direct cu aplicațiile web, permit tipărirea de pe orice dispozitiv mobil, fără a fi nevoie de instalarea sau actualizarea driverelor, și sunt compatibile cu sistemele de operare iOS şi Android.

„Datorită designului elegant și compact, noile imprimante TM-m30 sunt ideale pentru sisteme POS bazate pe tablete și se potrivesc perfect în mediile de retail şi HoReCa mici şi mijlocii, contribuind la eficientizarea acestora și la îmbunătățirea productivității. Beneficiind de interfeţe Ethernet, Bluetooth sau Wi-Fi, pot fi integrate în aproape orice mediu de lucru şi oferă personalului o soluţie de imprimare rapidă, uşor de utilizat şi la cerere, pentru a îmbunătăți experiența clienților”, spune Simona Decuseara, Sales & Marketing Manager Epson pentru România și Bulgaria.

TM-m30 este disponibilă atât în varianta neagră, cât și albă și poate fi montată atât pe orizontală, cât și pe verticală, prin înlocuirea carcasei, oferind astfel o flexibilitate și mai mare în momentul poziționării. Noul afişaj opţional DM-D30 este dezvoltat pentru a se potrivi cu designul modern al imprimantelor. În plus, la noile modele este disponibil și un suport opțional pentru tablete, Epson oferind astfel o soluție completă care poate înlocui cu ușurință un sistem POS tradițional. Imprimantele pot tipări chitanțe folosind multiple tonuri de gri și dispun de capabilități de imprimare pentru grafică avansată și coduri de bare. Acestea permit configurații particularizate ale chitanțelor în a căror grafică pot fi adăugate cu ușurință sigle şi mesaje promoţionale.[1] Sursa: Interconnection Consulting, 2013

[2] Conform unei comparaţii din august 2015 care ia în calcul dimensiunile unor produse comparabile preluate de pe site-urile web ale producătorilor.

[3] Brevet în curs de certificare