Epson lansează cea mai nouă serie de echipamente WorkForce Pro, având drept vârf de gamă modelul WF-C5790DWF, ideal pentru grupurile de lucru mici. Imprimantele din noua serie necesită cu până la 90% mai puțină energie prin comparație cu modelele laser cu specificații similare și asigură cea mai mare viteză  de tipărire pentru prima pagină (FPOT), de numai șapte secunde, din modul standby. Astfel, acestea sunt mai rapide chiar decât imprimantele laser, atât atât pentru documentele alb-negru, cât și pentru cele color . În plus, asigură cea mai mare viteză de scanare color, de 24 ipm, în această categorie de produs.

„Această serie de imprimante și multifuncționale pentru grupuri de lucru mici este perfectă pentru mediul de afaceri, de la birourile mici până la marile corporații care obișnuiesc să utilizeze imprimante laser și doresc să diminueze costurile, să crească productivitatea și să elimine timpul pierdut. Toate acestea în timp ce reduc impactul asupra mediului înconjurător și își îmbunătățesc reputația în ceea ce privește responsabilitatea socială.”, a declarat Reggie Dubb, manager de produs la Epson Europe.

Proiectate pentru a economisi bani și energie, dar sporind, în același timp, productivitatea, cele patru modele din serie pot ajuta companiile să reducă costul pe pagina color imprimată (CPP) cu cel puțin 50%, în comparație cu modelele laser concurente3. Noul sistem de alimentare cu cerneală este mai ușor de înlocuit și permite volume mai mari de imprimare, de până la 10.000 de pagini monocrom sau 5.000 de pagini color, fără înlocuirea consumabilelor.

Tehnologia cu jet de cerneală asigură totodată imprimarea fără probleme și implică un nivel redus de întreținere. Aceasta nu numai că sporește productivitatea, însă procesul de imprimare fără contact și fără căldură permite și un plus de flexibilitate în ceea ce priveşte mediile de tipărire. Noua serie WorkForce Pro are cea mai mare capacitate standard de hârtie, de 330 de coli, din acest segment de piață.

Concepute special pentru companii, imprimantele integrează software și instrumente dedicate pentru diverse categorii de utilizatori. Programele software precum Email Print for Enterprise, Epson Print Admin, Document Capture Pro și Epson Device Admin adaugă o funcționalitate suplimentară echipamentului, pe lângă imprimare și scanare. Epson Open Platformși colaborarea companiei cu furnizori de software independenți (ISV) adaugă soluții suplimentare, cum ar fi PaperCut, un software de gestionare a imprimării.