Epicor Software Corporation, lider global în furnizarea de soluţii software de business pentru organizaţiile din producţie, distribuţie, retail şi servicii, a anunţat astăzi ca şi-a rafinat  strategia sa de canal de distribuţie, pentru a stimula oportunităţile de creştere în regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, şi Africa). Ca parte a strategiei de extindere, Epicor va căuta să recruteze parteneri noi pentru pieţe precum România, Polonia, Republica Cehă, ca şi pentru pieţele cheie cum sunt cele din Franţa, Germania, Rusia şi Benelux şi îşi va amplifica totodată prezenţa canalului de distribuţie în Orientul Mijlociu şi Africa de Sud. Pentru a sprijini această iniţiativă ambiţioasă, Epicor a recrutat mai mulţi manageri  precum şi un director de marketing , toţi fiind dedicaţi distribuţiei prin parteneri.

„Anul acesta am investit în organizarea canalului nostru de distribuţie, pentru ca să fim gata să sprijinim strategia noastră de extindere și să fim capabili să lucrăm mai strâns cu partenerii noștri din EMEA, pe dezvoltarea de noi afaceri și implementări”, a declarat Keith Deane, senior vice președinte pentru Epicor EMEA. “Scopul nostru este să dublăm, cel puțin, veniturile generate de canalul nostru în următorii doi ani. Pentru ca să realizăm acest lucru, avem nevoie să recrutăm mai mulţi parteneri în piețele noastre cheie și să amplficăm deschiderea experienţei pe care o avem în canalele de distribuţie din alte piețe.”

Epicor va căuta să recruteze parteneri care au deja experienţă în Planficarea Resurselor Întreprinderii (ERP) şi, mai ales, cunoscători ai aplicaţiilor SAP, Oracle, Infor sau  Microsoft. Mulți s-ar putea confrunta cu o decizie de tip “construieşte-sau-cumpără”, fie că au produse tradiționale cărora le-a venit timpul pentru înlocuire, fie că sunt în căutarea de upgrade-uri pentru produsele mai vechi.

„Punctul nostru forte este în producție și distribuție, însă, de asemenea, Epicor este o alegere excelentă şi pentru alte industrii, deci nu căutăm parteneri cu experiență doar în producţie sau în distribuție, ci și alţii, care au experiență în alte industrii sau domenii de nișă”, a declarat James Frampton, vicepreşedinte de canal pentru Epicor EMEA. “Cu toate acestea, noi nu ne schimbăm strategia de a recruta doar un număr restrâns de parteneri. Spre deosebire de unii dintre competitorii noştri, noi nu ne dorim un canal de distribuţie mare d.p.d.v. numeric, cu reselleri care să concureze unul împotriva celuilalt. Prin urmare, Epicor oferă parteneriate adevărate, adesea cu o anume specializare, probabil orientată pe domenii specifice, pe verticale, sau pentru a acoperi anumite zone geografice.”

El a continuat: “Este extrem de important pentru noi ca partenerii pe care îi selectăm să aibă succes și înțelegem că asta include obţinerea unui randament bun al investițiilor lor, într-un interval de timp rezonabil. Prin urmare, noi investim o cantitate tot mai mare de timp și de resurse în partenerii care au atitudinea potrivită și aspiră la succes, lucrând îndeaproape cu ei, ca forță de vânzări extinsă.”

Mulţi parteneri aleg să lucreze cu Epicor datorită produselor sale flexibile şi competitive, dar și pentru că Epicor este poziţionat ca Vizionar în cadrul Magic Quadrant for Single-Instance ERP for Product-Centric Midmarket Companies.

Câştigător al premiului “Top Revenue Producer” pentru EMEA și la nivel global în 2012, MFI Consulting & Technology a devenit partener al Epicor în 2010. Acest lucru a deschis calea pentru o masivă extindere geografică. “Epicor ERP este o potrivire perfectă pentru provocatoarea piață africană. Acesta oferă clienților toate funcţionalităţile de care au nevoie, fiind în același timp suficient de flexibil pentru a fi capabil să crească o dată cu afacerea lor”, a declarat Aadil Tharani, Chief Executive Officer al MFI Consulting & Technology. “Oferta Epicor ERP este mult superioară faţă de ofertele majorităţii  celor mai importanţi  furnizori „Tier 1” și este mult mai accesibilă. Popularitatea sa a fost dovedită de creșterea fenomenală pe care am realizat-o în Africa. În ultimele 12 luni, am investit masiv în linia de afaceri  a Epicor, obținând în Africa rezultate foarte bune. Acum valorificăm această investiție, prin diversificarea geografică și extinderea în Orientul Mijlociu.”

Pentru a sprijini canalul de distribuţie deja în creștere, Epicor a recrutat patru noi manageri  pentru a acoperi Benelux, Franța, Germania, Austria, Elveția, Rusia şi Africa de Sud. De asemenea, Epicor a recrutat un nou director de marketing, Emma Rainey, pentru a-şi sprijini partenerii să-şi optimizeze eforturile de dezvoltare a afacerilor noi, ca să beneficieze de campaniile de marketing centrale și să dezvolte planuri comune de marketing, astfel încât să-şi poată creşte în continuare afacerile lor, dincolo de perioada de angajament inițială.

„Suntem în căutarea de parteneri care să fie dedicaţi pe termen lung, care doresc să facă o diferenţă reală pentru afacerile clienților lor și care doresc să investească în soluții vizionare”, a declarat Deane. “Pentru a-i ajuta să atingă succesul, oferim nu doar una dintre cele mai bune soluţii ERP din lume ci, de asemenea, un program de activare cuprinzător și structurat, cuplat cu asistență din partea unora dintre cei mai talentaţi profesionişti.”