Prin parteneriatul cu IBM, Enterprise Concept va dezvolta solutii de afaceri bazate pe tehnologia IBM Algorithmics, oferind asiguratorilor o bază solidă pentru captarea interacțiunilor dintre tipurile de risc și gestionarea riscului de piata, credit si lichiditate, in contextul alinierii la reglementările de management al riscului impuse de Solvency II.

“Aducem valoare prin utilizarea unor resurse dedicate pentru a gandi modele de risc actuarial, avand capacitatea de a construi fluxurile de lucru necesare prin integrarea eficienta a diferitelor surse de date. In acest fel, oferim o abordare holistica in ceea ce priveste managementul riscului prin capacitatea de a capta, de la diversi utilizatori, informatiile necesare pentru alimentarea algoritmilor de risc inglobati in Solutia IBM Algorithmics.” a declarat Robert Beu – CEO Enterprise Concept.

Valoarea adaugata adusa de Enterprise Concept consta în capacitatea de a construi solutii complete care coordoneaza nevoile operationale si strategice cu proiectarea unei infrastructuri IT conforme cu cerințele Solvency II :

1. Proiectarea unor sisteme care reutilizeaza regulile de afaceri și distribuie date comune in cadrul celor trei piloni

2. Implementarea unei infrastructuri care este suficient de flexibilă și scalabilă pentru a gestiona cererile ad-hoc venite din partea managementului și a autorităților de reglementare

3. Asigurarea unui cadru solid de integrare, control si calitate a datelor

Noul regim de solvabilitate Solvency II va fi implementat pana la 1 ianuarie 2016 si impune asiguratorilor definirea cerintelor de capital in functie de profilul de risc. O proportie ridicata din riscurile operationale in asigurari are la origine calitatea scazuta a datelor folosite si gestionarea gresita a deciziilor de risc in baza acestor date. Exista o nevoie puternică de automatizare a diferitelor activități specifice, în special în ceea ce priveste managementul deciziei, controlul intern, actuariatul, calculele complexe, costurile, riscurile acoperite de polita, excluderile, perioadele de rascumparare, raportarea, etc.

Integrarand consultanta de business si executia IT, Enterprise Concept gandeste fluxuri de lucru transparente, automatizate si suficient de flexibile pentru a permite adaptarea la modificarile din legislatie si alinierea acestora la strategii de business specifice.

“In urma unui proces complex de evaluare, consideram ca IBM dispune de cea mai completă și puternică soluție de management al riscului financiar, motiv pentru care am intrat in acest parteneriat menit sa imbunatateasca serviciile asiguratorilor pe piata locala romaneasca.” declara George Cretu – Owner Enterprise Concept