Endava, una dintre companiile de servicii IT cu cea mai rapidă creștere din Europa, a deschis cel de-al patrulea centru de dezvoltare din România, în Pitești, unde planifică să angajeze 100 de specialiști IT în următorii trei ani. Aproximativ 40% dintre angajații din acest centru vor fi recrutați prin intermediul programului Endava dedicat absolvenților IT.

Compania a ales să deschidă un nou sediu în Pitești datorită potențialului de dezvoltare al acestui oraș, mai ales dacă sunt luate în considerare progresul recent și planurile de investiții în infrastructură, precum și potențialul universității din Pitești, care are o ofertă bogată în ceea ce privește studiile tehnice. Apropierea față de București, fapt ce asigură o comunicare rapidă și ușoară între cele două centre, a reprezentat un alt factor important în alegerea orașului Pitești pentru o nouă locație Endava.

„Deschiderea unui nou sediu în Pitești face parte din strategia noastră de creștere organică, consolidând poziția pe piața din România. Noul sediu va beneficia de o strânsă colaborare cu cel din București și ne așteptăm ca acest lucru să contribuie la o dezvoltare rapidă”, a declarat John Cotterell, CEO Endava.

Investițiile realizate de Endava în primele 12 luni de la inaugurarea sediului din Pitești vor depăși 125.000 euro, iar pentru al doilea an de activitate, compania estimează investiții similare.

Sediul Endava din Pitești este situat în centrul orașului, într-o clădire de birouri modernă, aflată în apropierea unui centru comercial, ocupând două etaje cu un spațiu total de 600 m².

50 de specialiști IT până la finalul anului 2015

„Planificăm să recrutăm aproximativ 50 de persoane până la finalul anului 2015 și ne dorim să construim în Pitești o echipă solidă de cel puțin 100 de persoane în următorii trei ani”, a spus Radu Grosu, Delivery Director în cadrul centrului Endava din București, responsabil cu deschiderea noului sediu.

Printre pozițiile pentru care se fac recrutări în prezent se numără Senior .Net Developer, Automation Tester, Software Tester, Security Test Engineer și Java Developer.

Ca parte din strategia de recrutare a Endava utilizată în toate locațiile companiei, în 2015, compania va organiza evenimente de tipul Open Day și programe pentru absolvenți în Pitești. De fapt, reprezentanții Endava estimează că aproximativ 40% dintre angajările din noul centru, în următorii trei ani, vor fi realizate prin intermediul programelor pentru absolvenți IT.

În ceea ce privește proiectele în care vor fi implicați noii angajații Endava din Pitești, acestea vor fi similare celor din București, respectiv proiecte de dezvoltare software pentru companii din domeniul financiar, iar principalele tehnologii utilizate vor fi Java și .Net.

Pentru mine, cele cinci luni de când sunt membru al echipei Endava reprezintă cel mai mare pas de dezvoltare profesională pe care l-am făcut. Este un avantaj enorm să dezvolți pentru cei mai importanți operatori de plăți electronice din lume, deoarece, pentru a atinge nivelele de calitate și performanță cerute în proiect, este nevoie să ai o pregătire foarte bună. Simt că valoarea mea profesională crește prin acumularea de cunoștințe noi și experiență, iar mentalitatea și starea de spirit care se promovează aici la Endava te ajută și te îndeamnă să devii mai bun din toate punctele de vedere”, spune Vlad Oprișa, Development Consultant în echipa Endava din Pitești, care numără deja 10 persoane.

În ultimii doi ani, Endava a înregistrat o creștere cu peste 80% a numărului de angajați în România și continuă să fie foarte activă în recrutarea de specialiști IT pentru celelalte trei centre de dezvoltare și suport pe plan local, în București, Cluj-Napoca și Iași, unde compania numără peste 1.200 de angajați.