Creșterea explozivă a volumului de date, generalizarea mobilității și a rețelelor sociale dar și apariția unei generații conectate permanent la informație duc la o transformare consistentă a soluțiilor pentru managementul conținutului. Cunoscută ca „the information company”, EMC și-a însușit aceste tendinte și le-a transferat în strategia de business și în portofoliul de produse.

Transformarea diviziei de Content Management din cadrul EMC a început în urmă cu câțiva ani și este susținută de investiții considerabile în cercetare-dezvoltare. În acest sens, direcția strategică în care se îndreaptă EMC are la bază patru piloni: cerințele utilizatorului modern, orientarea către soluții verticale, asigurarea unui portofoliu end-to-end pentru managementul proceselor și serviciile de tip on-demand bazate pe cloud computing.

Noiembrie 2012 – Cea mai mare lansare de produse din istoria EMC

Natural, adaptarea strategiei are un impact direct la nivelul portofoliului de produse. Peste 1.000 de clienți și parteneri au participat recent la evenimentul Momentum 2012, care a reprezentat cea mai mare lansare de produse noi din istoria companiei. Practic, toate produsele EMC pentru managementul conținutului au fost lansate în noi versiuni majore în această toamnă, cele mai importante lansări fiind: Documentum 7, xCP 2.0, Captiva 7, xPression 4.5, Documentum D2 v4. „Toate produsele au beneficiat de o transformare radicală, capacitatea de procesare a documentelor a crescut de până la 4 ori, viteza de dezvoltare a aplicațiilor a crescut de până la 4 ori, iar interfețele de utilizator au fost semnificativ îmbunătățite. În plus, toate soluțiile sunt disponibile în regim on demand. Acesta înseamnă aplicații de tip content și business process management puse în producție foarte rapid și o revoluție la nivelul vitezei de procesare și a experienței în utilizare”, afirmă Doru Nica, EMC Territory Sales Manager România, Bulgaria și Moldova. În cadrul aceluiași eveniment, EMC a anunțat achiziția companiei Syncplicity, furnizor de file sharing în cloud, serviciu accesibil de către orice angajat, de pe orice dispozitiv, dar controlat însă de organizație, prin setarea unor politici de securitate. Noul portofoliu de produse va avea un impact major în piață, deoarece clienții vor sesiza imediat posibilitatea implementării rapide a cerințelor noi de business, specifice mediului economic curent. Dezvoltarea unei aplicații noi, care anterior necesita 3 până la12 luni, poate fi livrată acum în 2 sau 3 săptămâni datorită folosirii noilor posibilități de configurare versus apelarea la tradiționala scriere de cod. În această direcție au fost făcute investiții majore pentru dezvoltarea unor unelte care să reducă și chiar să elimine complet nevoia de programare.

EMC – Experiență de neegalat în piața locală

În economia românească, sute de mii de documente sunt procesate zilnic cu ajutorul platformelor EMC Documentum, de la deschideri de conturi, ordine de plată și cereri de creditare până la polițe de asigurare și dosare de daune. Majoritatea băncilor din top 10 bancar românesc se bazează pe soluțiile EMC de content management. Cei mai importanți asigurători și-au îmbunatățit procesele de deschidere de polițe și procesare dosare de daune apelând la soluțiile EMC. Cei mai mari procesatori din industria petrolieră utilizează soluții EMC pentru susținerea și modernizarea proceselor de core-business. Mai mult, în 10 ani de prezență pe piata locală, o comunitate de profesioniști certificați pe tehnologii EMC s-a conturat deja în organizațiile clienților și partenerilor. Această realitate face din platforma Documentum standardul de facto în managementul conținutului pe piața locală.