Suitele de securitate Kaspersky Lab pentru companii şi cele pentru consumatorii individuali au primit, din nou, cel mai mare punctaj în evaluările AV-Test.org desfăşurate recent. În urma testelor independente de laborator, care au avut loc în perioada iulie – august 2012, suita Kaspersky Internet Security 2013 a obţinut cel mai bun punctaj pentru identificarea şi înlăturarea programelor periculoase. De asemenea, într-un test separat, Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows s-a clasat pe primul loc dintre cele opt soluţii de securitate pentru companii participante. Astfel, Kaspersky Lab se poziţionează în fruntea clasamentului în testele pentru companii, pentru a şasea oară în ultimele 14 luni.

Soluţiile de securitate pentru companii şi cele pentru consumatorii individuali au fost testate pe computere ce utilizau Windows XP, cu Service Pack 3 instalat. Aceste teste au evaluat două versiuni ale produsului: Kaspersky Internet Security 2012, în iulie, şi noul pachet actualizat, Kaspersky Internet Security 2013, în luna august. Rezultatele celor trei teste pentru identificarea malware-ului au fost foarte bune pentru ambele versiuni, atingând un punctaj de 98% pentru rata de detecţie „real-world” (scenarii de evaluare ce reproduc situaţii reale, întâlnite de utilizatori) şi un punctaj de 100% pentru identificarea celor mai răspândite programe periculoase.

În cadrul testelor de remediere, produsele Kaspersky Lab pentru utilizatorii individuali au obţinut o rată de 100% pentru detectarea şi înlăturarea fiecăreia dintre cele 41 de componente malware active. Numărul total de 17 puncte obţinute (din totalul de 18) a poziţionat Kaspersky Internet Security pe primul loc în clasament.

La rândul lor, soluţiile de securitate Kaspersky Lab pentru companii au obţinut rezultate foarte bune în evaluările AV-Test, având o rată de detecţie de peste 97% în etapa de testare „real-world” şi o performanţă de 100% pentru identificarea malware-ului foarte răspândit. Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows a primit, de asemenea, punctajul maxim în cadrul testelor de remediere, produsul fiind singura soluţie de securitate care a avut o eficienţă de 100% pentru detectarea şi pentru înlăturarea programelor periculoase. Scorul final de 16 puncte din 18 a poziţionat suita cu un punct peste cel mai apropiat rival.

„Aceasta este o perioadă importantă pentru noi, deoarece am lansat cea mai recentă versiune a suitei de securitate – Kaspersky Internet Security 2013″, a declarat Oleg Ishanov, director de Cercetare Anti-Malware la Kaspersky Lab. „Ne bucurăm că noul nostru produs a obţinut rezultate impresionante atât în evaluarea din iunie şi iulie, precum şi la testele din luna august. Evaluarea AV-Test.org confirmă încă o dată că oferim soluţii de securitate de top, atât pentru companii, cât şi pentru utilizatorii finali. Însă, aşteptăm, de asemenea, cu nerăbdare seriile de teste care vor evalua abilităţile noilor tehnici de protecţie pe care le-am introdus în pachetul Kaspersky Internet Security – precum Automatic Exploit Protection şi Safe Money,” a explicat Oleg Ishanov.

Mai multe detalii despre rezultatele obţinute de Kaspersky Internet Security la evaluările AV-Test.org din lunile iulie şi august găsiţi aici:
http://www.av-test.org/no_cache/en/tests/test-reports/?tx_avtestreports_…

Rezultatele Evaluării AV-Test.org pentru Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows se găsesc aici:
http://www.av-test.org/no_cache/en/tests/test-reports/?tx_avtestreports_…