Ziua Îndrăgostiților se apropie cu pași repezi și te-ai aștepta ca multe cupluri să se pregătească pentru cea mai romantică zi a anului, cumpărând cadouri celor dragi, scriind felicitări, rezervând bilete la film și încercând să obțină o rezervare la restaurantul preferat. Dar se schimbă asta oare? Un studiu de piață Huawei arată că cei care participă astăzi la întâlniri evită situațiile tradiționale „cina și un film” în favoarea unor activități mai semnificative și experiențe comune.

Originile Zilei Îndrăgostiților datează încă din anul 269, când aceasta a fost petrecută ca sărbătoare în cinstea Sfântul Valentin. În secolul al XVIII-lea această tradiție a început prin a oferi flori, dulciuri și felicitări persoanelor dragi. Aproximativ 200 de ani mai târziu, aceste obiceiuri se schimbă și atât cuplurile, cât și cei care sunt la primele întâlniri cu partenerul caută experiențe care să creeze amintiri durabile.

Aproape două din trei cupluri „s-au plictisit” de intâlnirile clasice

Un studiu recent Huawei, care a chestionat peste 2.500 de persoane a dezvăluit cum se schimbă obiceiurile cuplurilor de Ziua Îndrăgostiților. Aproape două treimi (64%) dintre respondenți au fost de acord cu afirmația că „se plictisesc de întâlnirile tradiționale și caută experiențe mai interesante” cu partenerii sau cu persoanele cu care se întâlnesc. Acest lucru este și mai adevărat, în rândul cuplurilor mai tinere, 71% dintre tinerii cu vârsta între 26 și 35 de ani, raportând că s-au plictisit de întâlnirile tradiționale.

Uitați de flori și ciocolată, mergeți la cursuri de gimnastică, parcuri tematice și cățărare sau bouldering

Când au fost întrebați care ar fi întâlnirea lor ideală, unul din șapte (69%) respondenți a spus că ar prefera o experiență comună cum ar fi o activitate în aer liber, în schimbul unei întâlniri tradiționale precum niște cursuri pentru a deprinde o abilitate nouă sau o experiență interactivă împreună. Peste două treimi (67%) dintre cei chestionați au spus că au încercat deja activități mai creative, cum ar fi un curs de gătit, escape rooms sau noi experiențe în cadrul unor spectacole de teatru imersiv ori vizite la parcuri tematice. Aproape trei sferturi (73%) au raportat că împreună au optat pentru activități orientate spre sport când se întâlneau cu partenerul, inclusiv cursuri de gimnastică, drumeții sau cățărare ori bouldering.

Experiențele comune apropie mai mult cuplurile

Schimbarea obiceiurilor în ceea ce privește întâlnirile a fost determinată de dorința cuplurilor de a crea amintiri de durată prin activități noi pe care le pot experimenta împreună, despre care mulți cred că îi vor aduce mai aproape unul de altul. 9 din 10 respondenți (88%) au spus că sunt de acord cu experiențele comune, pentru că „i-a apropiat maim ult de partenerul lor”, iar trei sferturi (76%) au spus că ar prefera o întâlnire la care să poată învăța sau încerca ceva nou cu partenerul lor. Acest lucru a fost valabil mai ales pentru cuplurile mai tinere, crescând la 79% pentru persoanele între 26-35 de ani.

2023 – anul cu un număr în creștere al întâlnirilor cu activități noi

Marea majoritate a cuplurilor (91%) plănuiesc pentru viitor întâlniri mai active și experiențe creative pe care le pot experimenta cu partenerii lor. Acest lucru este valabil atât pentru cei care au încercat deja mai multe scenarii diferite și doresc să facă mai multe lucruri în următoarele 12 luni, cât și pentru cei care încă nu au pășit în afara zonei întâlnirilor tradiționale.

Peste 8 din 10 persoane intervievate (84%) au spus că intenționează să încerce activități noi în următoarele 12 luni când se întâlnesc. Mai exact, călătoriile sunt cea mai bună opțiune, 77% dintre oameni spunând că doresc să ducă întâlnirile în această zonă.

Pentru 50% dintre cupluri, o alegere des intalnita este descoperirea si practicarea unor noi hobbyuri precum fotografia care este o alegere de top pentru 42% dintre acestia. Sportul a fost a treia cea mai populară opțiune, cu peste o treime (36%) plănuind să încerce un sport atunci când se întâlnesc în 2023.

Cu toate acestea, cuplurile pot avea dificultăți în a alege împreună ce activități să facă. Mai multe femei au optat pentru călătorii – 81% față de 73% dintre bărbați, în timp ce aceștia au fost mai pasionați de sport – 43% față de 29% dintre femei. Din fericire, fotografia, ca un nou hobby a fost o preferință atât pentru femei – 42% cât și pentru bărbați – 41%, ceea ce înseamnă că, indiferent de ceea ce vor face cuplurile, vor surprinde dragostea în cadru.

Creați și surprindeți momente și amintiri romantice

Huawei a comandat acest studiu pentru a arăta cum evoluează întâlnirile moderne și cum tehnologia poate ajuta cuplurile să creeze, să surprindă și să retrăiască momente romantice care durează o viață. De exemplu, studiul arată că respondenții vor dori să încerce fotografia ca un nou hobby în 2023, deoarece mulți surprind deja momente romantice în fotografii și videoclipuri; trei sferturi (74%) au spus că o fac deja atunci când petrec timp împreună. Cei dornici să încerce excursiile atunci când se întâlnesc (77%) pot obține un mix de produse HUAWEI, care este partenerul ideal în călătorii pentru cupluri. Împreună, cuplurile pot realiza cele mai bune fotografii și videoclipuri din călătoriile lor cu HUAWEI Mate 50 Pro, pot urmări activitățile lor cu HUAWEI WATCH GT 3 Pro și atunci când doresc să se relaxeze cu muzică, audiobooks sau podcasturi pe durata deplasărilor, HUAWEI FreeBuds Pro 2 poate fi o opțiune perfectă.

Studiul a fost efectuat în ianuarie 2023 de către Pollster în numele HUAWEI. Rezultate sunt bazate pe răspunsurile a 2.550 de respondenți din Turcia, România, Germania, Italia, Franța și Polonia. Detalii studiu: CAWI, grup țintă: bărbați și femei 18-55 ani, reprezentant național pentru fiecare țară în ceea ce privește locul de reședință (regiune) și grupele de vârstă pe sex.