Symantec pune la dispozitia organizatiilor Data Breach Risk Calculator, un instrument util care permite companiilor sa determine impactul unei brese de securitate asupra activitatii lor si pierderile pe care le-ar putea suferi in situatia unui atac informatic. Calculatorul estimeaza nivelul de expunere a unei organizatii la brese de securitate si probabilitatea ca o bresa sa afecteze compania respectiva in urmatoarele 12 luni, oferind o estimare a costurilor pentru fiecare informatie pierduta, precum si pierderile totale suferite de companie in cazul unei brese.

Data Breach Risk Calculator se bazeaza pe tendintele din industrie si informatiile colectate de Symantec inca din 2005, cand compania de cercetare Ponemon Institute a inceput sa examineze pierderile survenite in organizatii din diferite industrii, ca urmare a unei brese de securitate. Riscul breselor si pierderile de date confidentiale sunt in continua crestere – in prezent, o bresa genereaza, in medie, pierderi de 5,5 milioane de dolari pentru o companie, costul pentru fiecare informatie confidentiala compromisa fiind de 194 de dolari, potrivit unui studiu realizat anul trecut de Ponemon Institute.

Calculatorul cuprinde 13 intrebari si, in baza raspunsurilor furnizate de companii, determina riscul ca o bresa de securitate sa survina in organizatie si costurile estimate ale pierderii de date in eventualitatea unui incident de securitate, sprijinind astfel organizatiile sa inteleaga riscurile la care sunt expuse si sa obtina informatii pentru a preveni bresele de securitate.

Data Breach Risk Calculator este un instrument disponibil la nivel mondial si ofera informatii in moneda nationala companiilor din Australia, Franta, Italia, India, Germania, Japonia, Marea Britanie si SUA, in timp ce organizatiile din toata lumea au posibilitatea sa calculeze valoarea estimata a pierderilor survenite ca urmare a unei brese de securitate in dolari. Data Breach Risk Calculator poate fi accesat aici.