Fie că le place să recunoască sau nu, foarte mulți manageri ar vrea să știe cât mai în detaliu ce și cum lucrează angajații lor. Și nu vorbim doar de managerii care știu sau bănuiesc că au unii angajați care pierd vremea la birou, ci de managerii unor echipe serioase care pur și simplu caută următorul nivel de performanță.
Doar că pe măsură ce vrei să afli mai multe despre felul în care lucrează angajații tăi la birou se ridică automat problema violării intimității acestora. Și pe bună dreptate! Ce angajat vrea ca șeful lui să știe ce-a vorbit el de la birou cu soția pe messenger? Sau ce emailuri i-au scris prietenii?
Astfel, pentru a împăca nevoia companiilor de a monitoriza activitatea angajaților la calculator cu nevoia de intimitate a acestora, trei tineri din Tîrgu Mureș au lansat Cyclope. În cei peste 10 ani de existență, soluția a fost implementată în peste 700 de companii și instituții publice din România și în peste 2300 de companii la nivel internațional.
Cyclope este o aplicație software care oferă detalii despre activitatea angajaților care lucrează la calculator pe principiul desfășurătorului pentru factura telefonică.
Așa cum desfășurătorul facturii telefonice îți arată numerele cu care s-a vorbit și durata convorbirilor, fără nici un detaliu despre conținutul convorbirilor în sine, Cyclope oferă diferite raporte cu privire la timpii petrecuți de angajați în diferite aplicații și site-urile pe care aceștia navighează de la birou. Și asta fără a oferi detalii despre conținutul sesiunilor respective, protejându-le astfel intimitatea.
Aflați la lansarea celei de-a opta versiuni, fondatorii Cyclope vorbesc despre ce-au învățat după peste 10 ani de activitate în acest domeniu.
Dincolo de dificultatea de a informa corect companiile, conducerea și angajații deopotrivă, despre felul în care funcționează monitorizarea prin intermediul Cyclope, o provocare importantă este felul în care managerii reușesc să valorifice corespunzător datele din rapoartele pe care aplicația le oferă, a declarat Ionel Orza, Directorul de Vânzări pe România.
De aceea noua versiune de Cyclope vine cu îmbunătățiri majore la nivelul felului în care se generează raportele de productivitate.
Până acum clientul trebuia să desemneze în mod manual dacă o aplicație folosită sau site vizitat de angajat este sau nu în interes de servici. Noul Cyclope are în schimb predefinite aceste valori pentru cele mai multe aplicații și site-uri din România și străinătate, deci clientul nu va mai trebui să marcheze manual ca productive – neproductive aplicațiile sau site-urile pe care navighează un angajat.
Noul Cyclope știe care site-uri și aplicații servesc sau nu intereselor de servici
„Am luat cele mai populare site-uri și aplicații românești și internaționale și le-am catalogat în funcție de felul în care ele pot servi sau nu unui interes profesional. De exemplu, în peste 90% din cazuri, vizitele pe site-uri tabloide, știri sportive sau rețele sociale nu sunt în interes de servici. Așa că timpul petrecut în aceste aplicații este predefinit acum din start ca timp neproductiv.
La polul opus, timpul petrecut într-un soft de contabilitate sau o aplicație ERP va fi de cele mai multe ori în interes de servici, așa că acestea sunt marcate din start ca fiind productive. Astfel, clientul nu mai trebuie să facă manual aceste marcaje. Până acum aceasta era cea mai neplăcută sarcină a clienților Cyclope, pe care am redus-o până aproape de eliminare”
În cazul excepțiilor, de exemplu a unui angajat pe marketing în rețele sociale, aplicația permite clienților să modifice statusul predefinit al aplicațiilor, în funcție de contextul muncii fiecărui angajat în parte.
Noi funcționalități de monitorizarea imprimantelor și inventarierii de hardware
Dincolo de creșterea nivelul de inteligență al aplicației, noul Cyclope vine cu noi funcționalități de monitorizarea imprimantelor și inventarierii de hardware. Monitorizarea imprimantelor oferă informații despre care angajat, câte pagini printează și la care imprimantă.
Inventarierea de hardware este un modul adresat în special administratorilor de rețea care vor să aibă o privire de ansamblu asupra configurărilor fiecărui calculator din rețelele în care Cyclope rulează.
Interfața aplicației optimizată pentru dispozitive mobile, găzduire în cloud și o ofertă specială pe durata verii.
Alte noutăți importante aduse de noua versiune sunt interfața adaptată pentru ecranele tabletelor și telefoanelor mobile, precum și o ofertă specială pe durata verii.
Astfel, în perioada Iulie – Septembrie 2015 Cyclope va costa doar 99 lei + TVA / angajat monitorizat. La cerere, compania oferă și găzduirea online gratuită a aplicației.