Compania Amadeus, care a fost clasată pe primul loc la categoria Turism & Călătorii la nivel european, a investit  568.4 milioane Euro în cercetare și dezvoltare în anul 2014, ajungând astfel la un total de peste 3.5 miliarde Euro investite, între 2004 și 2014.

Amadeus modelează viitorul industriei de turism și călătorii prin angajamentul său pentru inovație, prin livrarea unor soluții de procesare a tranzacțiilor de înaltă performanță și prin pionieratul în producția și dezvoltarea de tehnologii avansate.

 Pentru mulți dintre noi, o călătorie este o parte integrantă a unei vacanțe, iar programele de televiziune și reclamele prezintă adesea familii întorcându-se fericite și în siguranță din vacanță. Totuși, cei care călătoresc frecvent știu că aceasta poate fi o experiență stresantă și dificilă. Compania Amadeus este pe deplin implicată în îmbunătățirea experiențelor de călătorie, investind în sisteme și soluții. Acest angajament a fost recunoscut prin includerea companiei în clasamentele de profil ale Comisiei Europene.

Ambiția noastră este de a transforma experiența a sute de milioane de călători care folosesc soluțiile Amadeus în fiecare an, prin conectarea jucătorilor cheie din industria de turism, indiferent dacă aceștia sunt agenții de turism, corporații, companii aeriene, aeroporturi, hoteluri sau căi ferate. Iar modalitatea prin care reușim este inovarea prin intermediul tehnologiei.

Amadeus modelează viitorul industriei de turism și călătorii prin angajamentul său pentru inovație, prin livrarea unor soluții de procesare a tranzacțiilor de înaltă performanță prin utilizarea de sisteme deschise precum Amadeus Cloud Services, și prin pionieratul în producția și dezvoltarea de tehnologii avansate, cum ar fi bazele de date nerelaționale (NoSQL) și Distribuited Systems.

Există multe exemple privind modul în care tehnologia Amadeus ajută companiile din domeniu să se conecteze la ecosistemul de călătorii la nivel mondial, să își gestioneze operațiunile mai eficient și să își servească, mai bine decât oricând, călătorii. De exemplu, ajutăm călătorii să depășească frustrarea și stresul perturbării unui zbor cu Amadeus Personal Disruption Companion. În același timp, construim o nouă generație de sisteme de rezervări hoteliere, ce va reprezenta un standard pentru întreaga industrie, și asigurăm o experiență eficientă, fără perturbări, pentru toți pasagerii companiilor aeriene, cu tehnologia noastră pentru uz comun în aeroporturi.

Comisia Europeană a recunoscut Amadeus ca fiind principalul investitor european în cercetare și dezvoltare în domeniul turismului și călătoriilor. Studiul întocmit de C.E., care examinează investițiile în cercetare și dezvoltare efectuate atât de către companiile europene cât și din întreaga lume, clasează companiile pe baza sumelor totale investite în cercetare și dezvoltare.

Herve Couturier, Executive Vice President of Research & Development, Amadeus, a declarat: “Este un privilegiu pentru noi să primim această recunoaștere din partea Comisiei Europene. Echipa de cercetare-dezvoltare a Amadeus include 5.000 de cercetători, iar între 2004 și sfârșitul anului 2014 am investit peste 3.5 miliarde Euro în activitatea de cercetare-dezvoltare, în Amadeus. Cu toate acestea, mai important este faptul că, datorită acestor investiții, noi putem îmbunătăți experiențele de călătorie – de la gestionarea întreruperilor de zbor la simplificarea procesului de rezervare de bilete online pentru un pasager. Iar faptul că putem face această diferență este ceea ce conduce pasiunea noastră de a construi viitorul industriei de călătorii.”

Ne dorim să fim recunoscuți drept cea mai bună echipa de cercetare și dezvoltare din industria de turism, pentru a susține creșterea continuă a companiei. În același timp, avem ambiția de a fi cei mai buni în materie de inovație și calitate. Suntem o echipă globală de oameni foarte talentați, care lucrează împreună pentru a crea soluțiile pe care le cer industria și clienții noștri.”, a adăugat Herve Couturier.

Amadeus recunoaște că a modela viitorul înseamnă a investi în viitor. În anul 2014, Amadeus a investit 568.4 milioane Euro în cercetare și dezvoltare, în total investind în cercetare și dezvoltare peste 3.5 miliarde Euro, între 2004 și sfârșitul anului 2014. În plus, Amadeus este singura companie din domeniul său, IT pentru industria de turism, care este inclusă în clasamentul publicat de C.E. ce conține în total 2000 de companii.

Puteți găsi mai multe informații în postarea de pe blogul Amadeus:

http://www.amadeus.com/blog/03/12/european-commission-ranks-amadeus-number-one-in-rd-investment/.