IBM şi Deutsche Telekom au anunţat recent o colaborare pentru furnizarea platformei IBM MobileFirst în mediul cloud pentru companiile mici şi medii (SMB) din Europa. Platforma de dezvoltatare a Deutsche Telekom – Developer Garden – a lansat noul serviciu de cloud, Developer Garden susţinut de IBM Worklight, care permite dezvoltatorilor să creeze aplicaţii eficiente din punct de vedere economic, pentru toate platformele mobile, introducându-le pe piaţă mai rapid ca oricând.

Deoarece aplicaţiile mobile apar din ce în ce mai des, cloud-ul a devenit un element cheie al acestei creşteri. Livrarea prin intermediul cloud a aplicaţiilor mobile accelerează timpul în care produsul generează valoare şi influenţează viteza acestuia de pătrundere pe piaţă, fiind totodată create instantaneu capabilităţi noi. Un studiu recent al IBM a relevat faptul că 24% dintre respondenţii unui sondaj telecom utilzează cloud pentru inovaţie, în următorii doi ani mai mult de jumătate (57%) plănuind să utilizeze cloud pentru inovarea modelului de afaceri.

Prin furnizarea IBM Worklight în serviciul de cloud al Deutsche Telekom, via Developer Garden, IMM-urile, care în mod tradiţional nu au resursele necesare să obţină instrumente mobile enterprise vor putea să utilizeze cu uşurinţă aceste tehnologii, ca un serviciu fără investiţii şi planificări pe termen lung.

Noul serviciu îmbină punctele forte ale Developer Garden – aparţinând companiei Deutsche Telekom – cu cele ale Worklight, platforma de dezvoltare IBM, pentru a oferi organizaţiilor acces instant la Interfeţele Deutsche Telekom de Programare a Aplicaţiilor (APIs) şi la serviciile de comunicaţii şi expertiză. Utilizatorii Developer Garden vor putea accesa rapid capabilităţile IBM Worklight pentru a dezvolta eficient, pentru a rula şi gestiona aplicaţii HTML5, hibride şi native, care combină caracteristicile Deutsche Telekom, precum vorbire „Interactive Voice Response” (IVR), mashup-uri de voce şi serviciul de mesaje scurte (SMS).

De exemplu, un comerciant poate creşte fidelizarea clienţilor prin integrarea capabilităţilor de localizare geografică din IBM Worklight & Deutsche Telekom API SMS, în aplicaţia mobilă.  Un client poate alege ca retailerii să fie notificaţi în momentul în care acesta se află în apropierea unui magazin. Retailerii sunt astfel capabili să trimită promoţii dedicate pentru ziua respectivă.  De asemenea, un hotel poate îmbunătăţi serviciul pentru clienţi, utilizând aceleaşi opţiuni ale capabilităţilor, fiind alertat când oaspeţi de top sunt în apropiere. Această caracteristică poate reduce timpul de aşteptare al clienţilor, camera fiind pregătită din timp, iar cererile specifice fiind de asemenea îndeplinite pentru a îmbunătăţi experienţa oferită de brand.

„Colaborarea dintre IBM şi Deutsche Telekom Developer Garden ne permite să oferim noi modele de afaceri în zona de dezvoltare a aplicaţiilor mobile şi să deblocăm noi valori pentru clienţii noştri”, a declarat Rainer Deutschmann, Senior Vice President, Core Telco Products, Deutsche Telekom. „În plus, datele vor fi stocate în siguranţă pe serverele Deutsche Telekom din Germania, fiind astfel supuse dispoziţiilor riguroase de securitate germane. Totodată, este asigurat un nivel suplimentar de securitate, dezvoltatorii şi întreprinderile fiind capabile să lucreze în cloud.”

În prezent, Developer Garden ce are la bază IBM Worklight este disponibil clienţilor din Germania şi Europa. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm vizitaţi: https://www.developergarden.com/apis/apis-sdks/ibm-worklight/.

„Parteneriatul cu Developer Garden şi Deutsche Telekom ne va permite să oferim IBM Worklight în sistemul lor de cloud pentru o piaţă cu totul nouă în Europa”, a declarat Marie Wieck, General Manager, IBM Application & Integration Middleware. „Companiile mici şi mijlocii vor avea acces la platforma enterprise IBM MobileFirst. Astfel, acestea au capacitatea de a diminua costurile de dezvoltare, de a introduce rapid noi aplicaţii mobile pe piaţă şi de a le opera cu încredere.”