Codecamp, una dintre cele mai longevive conferințe IT din România, va reveni la evenimente fizice pe data de 19 mai, la București, cu un nou concept, Codecamp_Festival.
Ideea din spatele evenimentului este de a reuni cei mai buni speakeri tech ai momentului, într-un format diferit de cel clasic de conferință. În cadrul Codecamp_Festival, participanții vor avea parte de o experiență aparte, în care vor face cunoștință cu oamenii care au schimbat fața software developmentului, într-o
atmosferă relaxată. Vor putea gusta din bucătăria sud-americană și alte bucătării internaționale, vor putea să își testeze abilitățile la FIFA sau Pinball, se vor putea bucura de bere artizanală sau vor putea savura o cafea de specialitate, iar, la finalul zilei, se vor putea relaxa cu un cocktail și muzica live.
Pe cele 3 scene ale Festivalului vor urca nume importante ale software development-ului internațional, cum ar fi: Kevlin Henney – consultant, trainer și co-autor al cărților 97 Things Every programmer should know și A Pattern Language for Distributed Computing, James Lewis – arhitect software și co-fondatorul arhitecturii bazată pe microservicii, Holly Cummins – Java Champion, JavaOne Rockstar și lider de
inovație la RedHat, James Coplien – autor și promotor al mișcărilor Agile și SCRUM, sau Dylan Beattie – Microsoft MVP și creatorul limbajului de programare Rockstar.
Una dintre cele 3 scene, NDR Portal, va fi dedicată inteligenței artificiale și învățării automate, domenii în continuă creștere în ultimii ani. Participanții vor putea afla mai multe despre testarea Metavers-ului, de la Tariq King (Statele Unite ale Americii) sau despre pattern-uri în rețelele neurale, de la Arik Brutian (Canada).
Pe parcursul zilei vor fi 3 keynote-uri, care vor aborda subiecte de interes, cum ar fi principiile esențiale ale software developmentului, participanții vor putea afla de ce design-ul iterativ responsiv nu este bun, sau cum poți crește o societate digitală.
În zona Expo a Festivalului, participanții vor avea ocazia să afle mai multe despre companiile IT importante din România. La finalul Festivalului, Șuie Paparude va ține concertul de închidere, urmat de un after party.
Biletele pot fi achiziționate pe site-ul codecamp.ro, sau contactând adresa de mail team@codecamp.ro.
Înainte de Codecamp_Festival, pe 17-18 Mai, la București, vor avea loc și două Masterclass-uri, destinate persoanelor care vor să își perfecționeze cunoștințele. Masterclass-urile sunt workshopuri hands-on, susținute de traineri de top, care vor ghida personal participanții pe parcursul celor două zile: Certified ScrumMaster, cu James “Cope” Coplien (în urma cursului participanții vor obține și o certificare Scrum Alliance) și Distributed Systems with .NET Core, cu Dylan Beattie.
Biletele pentru cele două Masterclass-uri pot fi achiziționate de asemenea de pe site-ul codecamp.ro, sau contactând adresa de mail team@codecamp.ro.