Primul dicționar ilustrat de termeni fotografici vede lumina tiparului și este prezentat pasionaților de fotografie.

Magazinul F64 susține și găzduiește marți, 15 iulie 2014, începând cu ora 10:30, lansarea proiectului editorial „Dicționar ilustrat de termeni fotografici”, coordonat de către echipa FOTO4all și apărut recent la Editura Filos, în colecția In Light.

Aflat la prima ediție, dicționarul cuprinde peste 170 de termeni fotografici uzuali, fiecare dintre ei având o scurtă definiție și fiind în general exemplificat vizual, de multe ori existând și informații suplimentare, contextuale sau de tipul „știați că”.

Dicționarul este primul de acest tip pe piața din România și a fost o ideea lui Andrei Zincenco, co-fondator și sponsor al FOTO4all.

Care este diferența dintre diafragmă și apertură? Ce este și la ce ne ajută histograma? AEB? AF? WB? Vorbește cineva și limba română? Ce înseamnă „simeză”? Zgomotul de imagine se aude tare? Când au apărut primele portrete? Ce este modul de prioritate diafragmă, când și de ce să-l folosim?  Ce implică un proiect fotografic?  Alături de noi veți afla toate acestea și încă multe altele.

“Susținem cu  încredere acest proiect și avem convingerea că va fi întâmpinat cu entuziasm de către pasionații de fotografie, dornici și atenți mereu să învețe și să își perfecționeze abilitățile. Este instrumentul care ne-ar fi ajutat foarte mult atunci când ne-am apucat de fotografie și este o realizare să îl putem oferi  noilor generații.” a declarat Marian Alecsiu, Fondator F64.

La realizarea acestui dicționar au lucrat: Andrei  Zincenco, Cristina Țintă, Miluță Flueraș, Ana Neacșa, Andrei Baciu, Marcel State.

Proiectul este recomandat de către fotografi și editori cunoscuți: Vlad Eftenie, Dragoș Asaftei,

Dorin Bofan, Călin Stan, Mirela Momanu și Cristina Costieanu.

Dicționarul costă 35 de lei și este disponibil în diverse librării și magazine online de carte, precum și în magazinul F64.

Evenimentul de lansare va fi sărbătorit alături de partenerul nostru vinescu.ro.

Partener media: Observator Cultural