Cisco anunță inovații tehnologice pentru centrele de date care aduc îmbunătățiri semnificative în trei zone importante: rețelistică, infrastructură hiperconvergentă și cloud hibrid, care vor permite clienților implementări bazate pe aplicații de cloud hibrid. Cisco rămâne lider la capitolul inovații pe segmentul centrelor de date și anunță disponibilitatea switch-ului SDN-ready Nexus, care livrează nivele diferite de scalabilitate în cloud, de 10/25/40/50/100Gpbs, în funcție de nevoile companiilor, dar oferind performanțe de până la de 10 ori mai bune, la cel mai bun preț din industrie. Noile platforme oferă adaptabilitate, telemetrie, securitate și performanța necesare pentru stocare IP și infrastructură hiperconvergentă. Noile switch-uri oferă clienților Cisco un avantaj de 2 ani de zile dat de inovație, în comparație cu tehnologia concurentă.

Cisco lansează, de asemenea, Cisco HyperFlex™ Systems, soluție construită pe platforma UCS (Unified Computing Systems) și care aduce o nouă abordare arhitecturală infrastructurii hiperconvergente. Cisco HyperFlex Systems simplifică automatizarea proceselor de-a lungul întregii rețele, crește nivelul de intensitate al analizelor, îmbunătățește tehnica de calcul și procesele de stocare și este compatibilă cu cele mai multe aplicații destinate companiilor.

Cisco HyperFlex depășește prima generație de soluții hiperconvergente care erau limitate în ceea ce privește performanța, flexibilitatea și simplitatea operațională cerute de mediul IT al zilelor noastre, compus din micro servicii, noi aplicații și cloud. Noua soluție extinde portofoliul Cisco în materie de infrastructură care poate fi controlată în întregime cu ajutorul soluțiilor software (Software-Defined Infrastructure).

În plus, Cisco a anunțat intenția de a achiziționa CliQr Technologies Inc. Platforma CliQr CloudCenter va oferi clienților o abordare cuprinzătoare și simplificată asupra aplicațiilor de cloud privat, hibrid și public. CliQr oferă clienților o platformă unică, intuitivă care îi ajută să gestioneze întregul ciclu de viață al aplicației în mediile IT hibride, indiferent dacă acestea sunt simple sau complexe.

Aceste anunțuri sunt primele dintr-o serie de inovații Cisco în materie de hardware și software care vor fi puse la dispoziția partenerilor pe parcursul anului 2016. Scopul este de a sprijini clienții să aibă centre de date sigure, simplificate, scalabile și eficiente din punct de vedere al costurilor și care să-i ajute să țină pasul cu ritmul rapid de evoluție al afacerilor și să accelereze adopția de medii hibride de cloud.