Compania Dynatrace a anunțat concluziile unui sondaj global independent la care au contribuit un număr de 700 de CIO, care arată că liderii IT au îngrijorări din ce în ce mai mari cu privire la capacitatea lor de a ține pasul cu transformarea digitală. Modelele tradiționale de operare IT cu echipe izolate și mai multe soluții de monitorizare și gestionare se dovedesc ineficiente pentru a ține pasul cu arhitecturile native în cloud. Drept urmare, echipele pierd timpul combinând manual date din soluții disparate într-un efort reactiv pentru a rezolva provocările, în loc să se concentreze pe stimularea inovației. Raportul „How to transform the way teams work to improve collaboration and drive better business outcomes” este disponibil pentru descărcare aici.

Sondajul relevă:

 • 89% dintre CIO spun că transformarea digitală s-a accelerat deja și 58% prezic că va continua să accelereze.
 • 93% dintre CIO consideră că abilitatea IT-ului de a maximiza valoarea pentru afacere este limitată de provocări, inclusiv de faptul că echipele IT și de business lucrează independent una de cealaltă.
 • 74% dintre CIO spun că sunt copleșiți de nevoia de a colecta date din mai multe instrumente pentru a evalua impactul investițiilor IT asupra afacerii.
 • 40% dintre CIO sunt de părere că lucrul colaborativ limitat între echipele BizDevOps perturbă capacitatea IT de a răspunde rapid la schimbările bruște ale nevoilor de afaceri.
 • 16% din timpul unei echipe IT este petrecut în întâlniri cu echipa de business pentru a identifica cauzele și soluțiile la probleme. Numai această problemă costă organizațiile în medie 1,7 milioane USD anual, din cauza pierderii productivității.

„Pe măsură ce ritmul transformării digitale se accelerează și soluțiile cloud moderne și dinamice introduc o complexitate din ce în ce mai mare, presiunea asupra echipelor pentru a lua decizii de afaceri bazate pe date și automatizarea operațiunilor pentru a oferi mai rapid valoarea afacerii, nu a fost niciodată mai mare”, a spus Mike Maciag, Chief Marketing Officer la Dynatrace. „Cu toate acestea, lipsa colaborării între echipe și a accesului la o singură sursă de adevăr în întreaga organizație împiedică capacitatea echipelor BizDevOps de a realiza acest lucru. Folosind date disparate din mai multe soluții de monitorizare și analiză și aderând la o viziune <<partea mea funcționează bine>>, ei irosesc sute de ore și milioane de dolari în fiecare an, mai degrabă decât să urmărească obiective de afaceri comune, susținute de perspective precise, holistice.”

Alte informații importante rezultate din raport:

 • 49% dintre CIO declară că au date și vizibilitate limitate cu privire la perspectiva utilizatorilor la performanța serviciilor digitale.
 • Doar 14% dintre organizații au o singură platformă care permite colaborarea între echipe și o înțelegere reală a impactului afacerii IT.
 • 49% dintre CIO spun că echipele IT și de afaceri lucrează izolat una de cealaltă.
 • 40% dintre CIO afirmă că o colaborare limitată între echipe face mai dificilă identificarea gravității unei probleme și minimizarea impactului general al acesteia.
 • Pentru a ușura povara IT și pentru a evita extinderea utilizării resurselor dincolo de limitele lor, organizațiile adoptă noi practici care se bazează pe eliminarea lucrului izolat:
  • 53% adoptă BizDevOps
  • 50% adoptă operațiuni autonome în cloud
  • 47% adoptă NoOps

„Fără a elimina stilul de lucru izolat dintre IT, dezvoltare și business, organizațiile pur și simplu nu pot ține pasul cu ritmul accelerat al transformării digitale”, a adăugat Maciag. „Punerea la dispoziția echipelor a unei singure platforme de analiză și monitorizare, înrădăcinată într-un model comun de date și oferind informații precise și în timp real, determină obiective comune și rezultate îmbunătățite ale afacerii.”

Raportul se bazează pe un sondaj global realizat de 700 CIO în companii mari cu peste 1.000 de angajați, realizat de Vanson Bourne și comandat de Dynatrace în 2020. Eșantionul a inclus 200 de respondenți în SUA, 100 în Marea Britanie, Franța și Germania și 50 în Australia, Singapore, Brazilia și, respectiv, Mexic.

Sursa: Dynatrace