Charisma Medical Software, soluția informatică destinată gestionării activității specifice unei unități medicale (spital, clinică și laborator) a producătorului regional de software TotalSoft, a depășit pragul de 50 000 de analize procesate zilnic, în cadrul celor peste 50 de laboratoare care o utilizează.

Piaţa serviciilor medicale private din România a luat amploare în ultimii ani, ridicându-se în 2011 la aproximativ jumătate de miliard de euro, și reprezintă o alternativă a unităților publice tot mai căutată de români. Înțelegând potențialul, jucatorii mari ai pieței și-au extins business-ul și au făcut pasul de la lanțul de clinici la laboratore proprii, care să poată trata cu rapiditate și acuratețe cererile de analiză.

 “Primim zilnic o medie de 1000 de cereri pentru care procesăm minim 6000 de analize. Dintre acestea, 20% sunt în regim de urgență și trebuie să le livrăm în maxim 2 ore de la intrarea probei în laborator.  Rezultatul pleacă automat din analizor în Charisma, unde este validat de tehnician și de medic, iar din acest moment, în doar câteva secunde, devine disponibil  medicilor din spital și clinici” declară dna dr. Andreea Alexandru, Medic Șef Laborator Clinc București, Regina Maria.

Charisma susține activitatea din laboratoarele medicale ale celor mai mari companii private de sanatate din România și sprijină activitatea lunară de raportare obligatorie către CNAS, sincronizându-se automat cu SIUI (Sistemul Informatic Unic Integrat).

Poziția de furnizor preferat al prestatorilor de servicii medicale private din România a fost câștigată de TotalSoft datorită unei bogate expertize, fiind practic prima și singura companie de software care a investit într-un produs software dedicat domeniul medical timp de 17 ani, dar și datorită pachetului o oferit, care integrează zona medicală cu cea financiară în cele mai mici detalii.

Mai multe informaţii despre soluții TotalSoft destinate domeniului medical sunt disponibile la: http://www.charisma.ro/software-medical-farmaceutic/.