Creșterea vânzărilor de Mac-uri în rândul utilizatorilor business angrenează și alte forțe pe aceaastă piață. Kevin Haley, Director Symantec Security Response, ne vorbește despre The Halo Effect și despre ce ar trebui să știe companiile despre Mac-uri, Malwaree și mituri de securitate.

Se numeşte Halo Effect. iPod-urile şi iPhone-urile au creat un halou, o “aură” ce ajută la creşterea vânzărilor de Mac-uri în rândul utilizatorilor business. Am remarcat asta, acum doi ani, în timp ce vedeam cum creşte numărul Mac-urilor prezente în sălile de conferinţe. Au început să fie tot mai multe dreptunghiuri argintii cu câte-un mar alb luminos pe masă. Apple a raportat ocreştere cu 50% a vânzărilor de Mac-uri către segmentul de business în Q4 2013. Dar aşa cum tot mai mulţi dintre noi, din zona  de business, folosesc Mac-uri, tot aşa, o serie de preconcepţii greşite despre Mac-uri persistă. Ce ar trebui să ştie companiile?

Infractorii din mediul electronic îşi concentrează întotdeauna eforturile acolo unde văd mai multe oportunităţi de a face bani – piaţa largă de PC-uri. E un joc al cifrelor – hackerii se îndreaptă acolo unde pot avea un profit cât mai mare. Până acum, asta a însemnat ţintirea sistemelor Windows. În timp ce volumul de malware ce ţinteşte Mac-urile este încă mic comparativ cu PC-urile, “haloul” a fost remarcat. Atacatorii au început să ţintească şi Mac-urile.

Cu toţi am auzit de Flashback, o singură ameninţare ce s-a răspândit la peste 600.000 de utilizatori de Mac. Dar mai e un aspect ce ar trebui să ne pună pe gânduri. Mac-urile sunt, de regulă, alegerile managerilor executivi. Aceşti executivi au acces la informaţii sensibile, precum date financiare, iar hackerii sunt interesaţi de targetarea acestor utilizatori de Mac, tocmai pentru că datele din computerele lor sunt valoroase.

Doar anul trecut, am remarcat următoarele ameninţări pentru Mac-uri. Între ghilimele, descrierile ameninţărilor din Threat Write-Ups a Symantec:

 

OSX.Netweird – “Instrument de acces complet de la distanţă”

OSX.Kitmos – “Backdoor prin care este sustrasă informaţia”

OSX.Hackback – “Trojan ce fură informaţie din computerul compromis”

OSX.Janicab – “Backdoor ce sustrage informaţia din computerul compromis“

OSX.Hormesu – “Backdoor pe computerul compromis, poate fura informaţii”

OSX.Seadoor – “Backdoor, sustrage informatii…”

OSX.Olyx.C – “Backdoor…”

E timpul să aducem aceste Mac-uri de corporaţie în familia echipamentelor din companie. Trebuie să fie complet protejate şi administrate pentru ca afacerile să-şi maximizeze productivitatea şi să diminueze riscurile. Recent lansata actualizare a Symantec Endpoint Protection (SEP) 12.1.4 face ca protejarea Mac-urilor să fie mai uşoară şi oferă îmbunătăţiri suplimentare pe aceste platforme. Cea mai recentă versiune a SEP oferă tehnologie de prevenire a intruziunilor şi protecţie antivirus, cu o singură consolă de administrare şi raportare pentru Windows şi Mac. Cu suport pentru cele mai recente versiuni, OSX 10.9 Mavericks şi Windows 8.1, SEP 12.1.4 oferă instalare de la distanţă pe clienţii de Mac, nu necesită Java şi economiseşte banda de internet prin descărcarea definiţiilor AV direct din SEP Manager. De asemenea, oferă notificare imediată pentru evenimente critice prin intermediul Fast Path. Prin implementarea unei securităţi robuste şi urmărind cele mai bune practici de securitate, companiile pot fi sigure că utilizatorii sunt în siguranţă în faţa ameninţărilor tot mai evoluate – indiferent dacă folosesc un Mac sau un PC. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitaţi go.symantec.com/SEP.

 

Aflaţi mai multe despre abordarea Symantec în faţa atacurilor targetate aici şi despre noua tehnologie inovativă Disarm aici.

 

Sursa foto: http://www.turbulenceahead.com