Fie că este vorba de iubită, soție sau mamă, cu ocazia zilei de 8 martie îi poți face un cadou prin care să îi arăți că o înțelegi și o susții, indiferent dacă este o persoană pasionată de modă, o femeie activă sau orientată către carieră. De aceea, specialiștii ThePhoneGeeks ai EuroGsm îți propun câteva idei de cadouri tech, în funcție de stilul de viață și personalitatea ei.

Dacă doamna sau domnișoara pe care o ai lângă tine este împătimită de modă, atunci îi poți oferi un telefon care să joace rolul unui adevărat accesoriu pentru garderoba ei chic.

„Dispozitivele Apple rămân în fruntea smartphone-urilor care sunt un adevărat fashion statement, iar ultimul model lansat, iPhone 6, este subțire și extrem de elegant”, a spus Ioana Trifu – ThePhoneGeeks.

De asemenea, pot fi oferite în dar huse sau capace de protecție care, prin design-ul lor sau imprimeuri, dau o notă de șarm chiar și unui telefon cu aspect comun. Mai mult, acestea se pot schimba în funcție de ținută sau ocazie.

Iar pentru că fashionistele sunt pasionate de selfie-uri, acestea au nevoie de un telefon care să aibă o cameră foto performantă, cum ar fi HTC One M8 sau Samsung Galaxy Note 4. Acesta din urmă are o funcție a camerei principale care detectează fața persoanei și o încadrează în fotografie, rezultând astfel cele mai reușite selfie-uri.

Telefoane și accesorii pentru femeile active

În ultima perioadă se observă o creștere pe piață a accesoriilor de tip ceas sau brățară inteligente. Aceste accesorii sunt perfecte pentru orice împătimită de fitness, dar și pentru femeile active, care sunt pe fugă tot timpul și doresc să își monitorizeze activitatea zilnică. Ceasurile precum MyKronoz ZeBracelet 2 se conectează prin Bluetooth la orice dispozitiv și transpun funcțiile principale ale telefonului pe ceas. În plus, acestea sunt dotate cu senzori care măsoară activitățile fizice, numărul de calorii arse și calitatea somnului celei care le poartă.

„Dacă un smartwatch este prea mult, puteți alege să-i faceți cadou o brățară. Sony are un astfel de produs, SWR10, care este din silicon, astfel putând fi folosită chiar și la înot. Utilizată împreună cu aplicația dedicată, Lifelog, această brățară monitorizează activitățile fizice și, în plus, prezintă o evidență a obiceiurilor zilnice, inclusiv navigarea pe Internet, comunicarea pe rețelele sociale sau pozele realizate”, a adăugat Ioana Trifu.

Tot în categoria cadourilor cu un preț rezonabil, dar extrem de folositoare pentru persoanele sportive, se află și tocurile sport și suporturile pentru bicicletă, compatibile cu mai multe dimensiuni de telefoane.

Dacă femeia din viața ta este concentrată pe cariera ei, specialiștii EuroGsm îți recomandă să-i oferi un BlackBerry Q10, care are și tastatură QWERTY, fiind ușor de manevrat. În plus, va fi impresionată când îi vei spune că pentru siguranța comunicațiilor în sectorul business, cei de la BlackBerry se ocupă direct de criptarea mailurilor.

O variantă mai accesibilă și în același timp mai colorată, este Nokia Lumia 1320. Acest smartphone are avantajul sistemului de operare Microsoft, iar dacă la birou utilizează, cu precădere, programe Microsoft, îi va fi foarte simplu să folosească acest birou-mobil dotat cu toate programele cunoscute.

„Pentru siguranța și comoditatea unei șoferite împătimite, un carkit este cadoul potrivit. Un model de tipul Jabra Drive are un design elegant, este ușor de folosit, iar bateria rezistă până la 30 de zile în stand-by și peste 20 de ore în convorbire”, a precizat Ioana Trifu.