Caranda Baterii, al doilea mare producator si distribuitor de baterii si acumulatori din Romania, a implementat solutia software integrata formata din sistemele SeniorERP si SeniorVisualBI, din dorinta de a simplifica munca angajatilor si de a accelera procesul decizional la nivel de management.

Cu o cifra de afaceri de peste 9 mil. EUR in 2012, Caranda Baterii are o vasta experienta in domeniul productiei, instalarii si intretinerii bateriilor si a acumulatorilor. Prin intermediul a 13 puncte de lucru, compania deserveste peste 1500 de clienti de pe intreg teritoriul tarii, de la redistribuitori pana la magazine de specialitate.

Din cauza tehnologiei depasite pe care se baza sistemul utilizat anterior, precum si a imposibilitatii acestuia de a satisface nevoile in crestere ale companiei, managementul a decis sa implementeze o solutie software completa, care sa permita sincronizarea activitatilor de productie si distributie si sa faciliteze procesul decizional.

“Decizii manageriale corecte si rapide nu pot fi luate in lipsa unor raportari bazate pe date in timp real. Am cautat sa achizitionam un sistem informatic suplu, usor de utilizat, care sa-mi permita mie, ca manager al acestei companii sa-mi creez propriile rapoarte manageriale fara a face apel in permanenta la o echipa de specialisti. De asemenea, in compania Caranda Baterii, unde nivelul de pregatire informatica a angajatilor este foarte diferit, era nevoie de un sistem intuitiv, usor de invatat, accesibil tuturor.

Avand in vedere toate aceste criterii de selectie am ales solutia integrata de la Senior Software si marturisesc ca sunt foarte multumit de alegerea facuta. Echipa este formata din oameni cu vaste cunostinte informatice, contabile si de gestiune, metoda lor de training si implementare este bine pusa la punct astfel incat toti angajatii sa fie confortabili cu notiunile necesare operarii sistemului. De asemenea, am apreciat foarte mult la Senior Software flexibilitatea, calmul si capacitatea de a se plia la nevoile noastre specifice. Sunt foarte multumit ca toti angajatii mei sunt fericiti cu acest nou sistem care aduce un plus de modernitate si progres firmei Caranda Baterii.“, a mentionat domnul Aristide Caranda, Directorul General Caranda Baterii.

Modul de lucru online al sistemului ERP, precum si accesul in timp real al tuturor punctelor de lucru la o baza de date comuna, au fost printre elementele care au contribuit la alegerea facuta de managerii companiei: “Am obtinut, odata cu implementarea sistemului SeniorERP, acces mult mai rapid la date, ceea ce ne-a ajutat sa luam decizii mai usor.”, a adaugat doamna Roxana Jeglinschi, Director IT si Dezvoltare al companiei Caranda.

Printre beneficiile obtinute odata cu implementarea sistemului ERP oferit de Senior Software, se numara:

• Gestionarea intregului proces de productie. Cu SeniorERP pot fi urmarite in orice moment produsele finite obtinute in cadrul procesului de productie. Mai mult, sistemul ERP permite managementul retetelor, in cadrul acestora fiind evidentiate atat materiile prime cat si serviciile consumate, iar pornind de la valoarea fiecaruia sunt calculate automat si preturile produselor finite.
• Integrarea activitatii de productie cu cea de distributie. Odata cu implementarea sistemului ERP s-a renuntat la trimiterea comenzilor catre depozit pe hartie. Acum, marfa este solicitata de la depozit printr-o comanda de transfer inregistrata in ERP, ceea ce permite angajatilor sa afle exact situatia marfurilor, mai exact a produselor finite si a celor aflate in productie. Pe de alta parte, cunoscand in detaliu comenzile clientilor si necesarul de marfa care le poate acoperi, departamentul de productie isi poate dimensiona activitatea in functie de cerere.
• Eficientizarea procesului de vanzare. Pe langa faptul ca la adaugarea produselor pe documente se poate afla instant si stocul disponibil, sistemul ERP permite calculul automat al preturilor acestora, in functie de politicile comerciale stabilite: discounturi cantitative, valorice sau stabilite contractual, precum si termene de plata setate la nivel de client, lista de pret sau produs.
• Managementul activitatii de service, realizata prin intermediul unitatilor companiei, care deservesc clientii de pe intreg teritoriul tarii. Vechea solutie nu permitea gestionarea activitatii de service, insa cu ajutorul sistemului ERP, compania a obtinut o situatie detaliata a produselor pentru care se acorda service precum si a clientilor care solicita acest serviciu.
• Evidenta clara a bateriilor uzate restituite, pentru care clientii primesc discounturi. Acum, datorita implementarii ERP se stie exact fiecare client ce baterii a predat, care este valoarea acestora si implicit cat va fi valoarea discountului acordat. Ulterior, bateriile uzate primite de la clienti sunt trimise spre reciclare.

Odata cu sistemul ERP, managerii Caranda au ales si solutia SeniorVisualBI de raportare avansata, dezvoltata pe platforma Tableau Software, lider mondial in vizualizarea datelor. Pentru ca este integrata cu SeniorERP, solutia de analiza si raportare permite accesul la date in timp real, ceea ce ofera vizibilitate crescuta asupra intregii activitati. In plus, este interactiva si usor de utilizat, cu minim de cunostinte tehnice: “Imi place SeniorVisualBI pentru ca imi permite sa imi construiesc singura rapoartele, nu mai am nevoie de un programator care sa faca acest lucru pentru mine. Cu ajutorul sistemului BI urmarim de la viramente si incasari pana la vanzari detaliate pe produs, furnizor sau client.” a adaugat domna Roxana Jeglinschi.

Fondata in anul 1991, Caranda Baterii ofera o gama larga de baterii si acumulatoare, care raspund cerintelor auto, moto si de transport feroviar precum si diferitelor tipuri de aplicatii industriale care necesita acumulatoare stationare si de tractiune. Reteaua de distributie si service acopera intreg teritoriul Romaniei si este in continua dezvoltare.

Despre SeniorERP:

SeniorERP este cea mai noua platforma tehnologica pentru Distributie, Productie, Servicii si Retail:
• Primul ERP din Romania disponibil SaaS
• Primul ERP din Romania disponibil in Azure – solutia cloud de la Microsoft
• Primul ERP din Romania care a incorporat cea mai noua generatie de interfata, pentru a asigura simplitate in utilizare
• Primul ERP din Romania scris complet in tehnologia .NET 4.0 – care include WCF pentru comunicatie securizata in timp real prin internet si WF pentru modelarea fluxurilor de business conform nevoilor clientilor
• Primul ERP din Romania care a incorporat platforma de analiza a datelor Tableau Software – lider mondial in vizualizarea datelor

Pentru mai multe detalii, accesati www.SeniorERP.ro si www.seniorsoftware.ro