Canon Inc. va primi în cadrul celei de-a 64 ediţii a Premiilor Emmy pentru Tehnologie şi Inginerie un premiu pentru “Îmbunătăţiri aduse senzorilor de imagine CMOS de format mare folosiți pentru camerele video HD.” Organizate de către Academia Naţională a Artelor şi Ştiinţelor pentru Televiziune (NATAS), premiile Emmy oferă distincţii pentru dezvoltare şi inovare în domeniul tehnologiei de difuzare şi recunosc meritele companiilor, organizaţiilor şi persoanelor fizice pentru inovaţii care au un impact major în tehnologia de televiziune.

Canon a folosit pentru prima dată senzorul CMOS de format mare pentru camera digitală  EOS C300 în noiembrie 2011, la un eveniment global de lansare care a avut loc la Studiourile Paramount de la Hollywood. Prin explorarea alternativelor algoritmului de dispunere a filtrului de culoare Bayer, Canon a atins o calitate a imaginii care apropie rezultatele camerei digitale de estetica deosebită a filmelor realizate pe cameră cu film de 35mm.

Masaya Maeda, Managing Director şi Chief Executive, Image Communication Products Operations, Canon Inc.: “Suntem onoraţi de primirea acestui premiu pentru senzorii noştri de format mare din partea NATAS. Acest premiu vine ca o recunoaștere a companiilor de producţie de film şi televiziune, pe care, prin intermediul parteneriatelor din acest an, le-am susținut să-şi spună poveştile. În plus, această recunoaştere ne determină să continuăm să investim în echipamente pentru industria de divertisment.”

In noiembrie 2011, Canon îşi anunţa intrarea pe piaţa cinematografiei, a programelor de televiziune şi a reclamelor prin lansarea gamei Cinema EOS System. În ultimele 10 luni, compania a lansat trei camere digitale video HD, care oferă performanţe superioare, din gama  Cinema EOS — EOS C300, EOS C500 4K şi camera compactă şi cu o greutate redusă, C100 —  toate construite în jurul tehnologiei de imagine inovative de care beneficiază senzorul CMOS de 35mm, special creat pentru realizarea de filme.

De asemenea, camera DSLR EOS-1D C 4K DSLR dotată cu un senzor de imagine CMOS full frame de 18.1-megapixeli (36 mm x 24 mm), face parte tot din gama Cinema EOS şi a fost lansată în luna aprilie a acestui an. Pentru fotografii profesionişti şi regizorii independenţi, Canon a lansat şi camera DSLR EOS 5D Mark III, ca urmare a succesului obţinut de EOS 5D Mark II în producţia de film şi televiziune.

Premiile Emmy pentru tehnologie şi inginerie vor fi înmânate pe 10 ianuare 2013, în cadrul CES din Las Vegas.