Canon lansează astăzi robustul şi puternicul model PowerShot D20 – proiectat pentru a fi parte a aventurii şi pentru a captura imagini excepţionale şi filme Full HD (1080p). Înglobând tehnologia avansată Canon într-un corp robust şi sportiv, PowerShot D20 este rezistent la apă, şocuri, îngheţ şi praf – ideal pentru cei care fac rafting sau se află în cucerirea unui vârf de munte şi  doresc să le arate prietenilor fotografiile surprinse în cele mai palpitante momente.

PowerShot D20 este dotat cu tehnologii versatile, incluzând printre altele avansatul HS System, proiectat pentru a realiza  fotografii la calitate ridicată, chiar şi în condiţiile dificile de lumină slabă. Uşor de pus într-un buzunar al rucsacului sau de ataşat la o carabină, PowerShot D20 este compact, uşor şi construit pentru a rezista rigorilor impuse de orice aventură – dând libertate utilizatorilor să îşi forţeze limitele fără a-şi face griji dacă aparatul lor foto face faţă aventurii sau nu.

PowerShot D20 este propulsat de Canon HS System, care combină un senzor CMOS de înaltă senzitivitate cu rezoluţia de 12,1 megapixeli cu procesorul de imagine DIGIC 4 pentru a obţine performanţe de excepţie în orice situaţie, indiferent de condiţiile de iluminare.

Fie că explorează frumuseţile subacvatice ale unei plaje exotice sau cuceresc vârful unui munte după un urcuş epuizant, peisajele pitoreşti pot fi capturate în intregime datorită obiectivului Canon de 28mm wide-angle de înaltă calitate, al cărui zoom 5x aduce utilizatorul mai aproape de acţiune. Pentru clipuri video cu imagine stabilă şi fotografii clare chiar şi în condiţii dificile, Intelligent IS analizează automat scena, evaluează setările optime pentru stabilizatorul optic de imagine şi selectează unul dintre cele şapte moduri de fotografiere. De exemplu, atunci când filmaţi în afara traseului, modul Dynamic IS compensează atât tremurul mâinii, cât şi mişcarea propriu zisă. Modul Panning IS este perfect atunci când fotografiaţi un stol de păsări care traversează scena urmărită, în timp ce modul Macro IS se potriveşte la fotografierea în detalii uimitoare a unei stele de mare de pe un recif de corali.

Pasionaţii de fotografia subacvatică primesc un ajutor neaşteptat, modul special Underwater Macro îi ajutâ să înregistreze imagini rare şi prim-planuri cu detalii bogate, iar modul Quick AF contribuie la focalizarea rapidă şi precisă. Precizia Underwater White Balance este îmbunătăţită şi asigură o ajustare rapidă, astfel încât utilizatorii să poată fotografia în adâncuri surprinzând cu acurateţe minunatele culori naturale. Permiţând călătorilor îndrăzneţi să îşi forţeze limitele şi să plonjeze într-o nouă lume,  carcasa impermeabilă WP-DC45 cu suport pentru bliţ extern, disponibilă opţional, permite utilizatorului de PowerShot D20 să capteze imagini rare la adâncimi de până la 40m.

Modul Handheld Night Scene asigură utilizatorii că pot filma fără griji scene întunecate. Acest mod face o serie de fotografii de mare viteză şi le combină într-una singură, clară şi bine expusă. Acordând mai multă libertate utilizatorilor pentru a fi creativi, modul Super Slow Motion Movie poate adăuga tensiune şi sublinia suspansul evenimentelor derulate în ritm alert.

Suficient de solid încât să înfrunte orice condiţii, PowerShot D20 este rezistent la apă cu adâncimi de până la 10m şi poate rezista la temperaturi joase de până la -10°C. Tehnologia Active Display permite utilizatorilor să controleze anumite funcţii ale aparatului de fotografiat prin atingerea corpului camerei, ceea ce o face mai uşor de folosit atunci când purtaţi mănuşi. Construită să reziste, camera PowerShot D20 este rezistentă la şocuri generate de căderi de până la 1,5m, fiind sigilată împotriva pătrunderii nisipului şi prafului.

Cei care doresc să urmărească un traseu şi să marcheze pe hartă propria aventură pentru ca şi alţii să o urmeze, pot folosi funcţia GPS tagging şi caracteristica GPS Logger cu consum redus de energie. Acestea pot fi folosite pentru a eticheta imagini cu datele de localizare sau pot marca traseele străbătute şi partajacu uşurinţă descoperirile făcute folosind software-ul furnizat, Map Utility, şi prin intermediul Google Earth.  Cu ajutorul Movie Digest, care crează un film de genul “making of” pentru imaginile surprinse de-a lungul unei zile, este mai uşor să povesteşti istoria din spatele unei fotografii uimitoare. Atunci când este activat, acest mod filmează 4 secunde înainte de efectuarea fiecărei fotografii la rezoluţie HD 720p şi combină toate clipurile din acea zi pentru a crea un film, pentru a retrăi experienţa într-un mod nou şi interesant.

Atunci când evenimentele se derulează rapid, PowerShot D20 este întotdeauna gata de acţiune. Butonul dedicat Movie Record dă posibilitatea utilizatorilor să comute instantaneu la modul de înregistrare video Full HD 1080p şi să se concentreze pe acţiune cu zoom-ul optic 5x fără a pierde niciun moment. Utilizatorii pot retrăi experienţa pe un ecran de mari dimensiuni datorită  conexiunii HDMI cu CEC.

Chiar şi atunci când acţiunea se derulează foarte rapid, utilizatorul poate încadra perfect scena aruncând doar o privire pe ecranul LCD PureColor II cu diagonala de 7,5 cm (3,0″) şi rezoluţie de 460.000 dot, ce permite afişarea unor imagini luminoase şi vibrante cu raport de aspect 4:3. Este mai uşor ca oricând să surprindeţi imagini extraordinare fără a fi nevoie să aveţi o experienţă fotografică extinsă, mulţumită funcţiei îmbunătăţite Canon Smart Auto, care detectează 32 de scene diferite, aplicând cea mai bună combinaţie de setări ale camerei pentru a asigura utilizatorul că fiecare fotografie este bine expusă.

PowerShot D20 prezintă şapte efecte creative ce pot fi aplicate pentru a oferi fiecărei fotografii un nou impact. Peisajelor oferă impresia unui model la scară cu Miniature Effect, iar efecte similare cu cele ale unui obiectiv fish-eye pot fi aplicate pentru o nouă perspectivă.

Kit-ul de accesorii opţionale include o carabină şi o curea de umăr pentru a menţine aparatul foto la îndemână atunci când sunteţi în drumeţii sau faceţi alpinism, o husă specială din neopren şi una de siliciu pentru protecţie extinsă, precum şi o plută pentru a menţine camera la suprafaţă atunci când înotaţi, făcând din PowerShot D20 un companion gata să vă însoţească în multe aventuri.