Canon anunță lansarea LEGRIA mini X – o cameră video de mici dimensiuni care permite captare de înaltă calitate a sunetului alături de imagini înaltă definiție (HD). Ideală pentru naratorii pe film, LEGRIA mini X îmbină video de calitate Canon cu facilități audio avansate într-un pachet tehnologic cu design flexibil, potrivit oricărui tip de înregistrare video – de la reportaje jurnalistice, documentare, înregistrări personale, până la filmare de concerte live și spectacole de teatru.

Filme care sună la fel de bine precum arată

Secretul redării unui sunet performant al camerei video LEGRIA mini X este microfonul stereo incorporat. Structura microfonului este compusă în interior din două straturi de pânză și burete, dimensiunile augmentate reduc zgomotul de fundal și interferențele, astfel microfonul este ideal pentru înregistrarea de conversații și interviuri la fața locului. Canon LEGRIA mini X oferă o gamă extinsă de cuprindere a câmpului audio, acesta înregistrează cu fidelitate atât liniștea dinaintea unui spectacol, reprezentația în sine, până la notele de final ale percuției.

Mulțumită funcționalității de înregistrare prin compresie digitală tip puls-cod a informației audio (Linear PCM, Linear Pulse-Code Modulation), LEGRIA mini X oferă și capacitatea de a înregistra audio necompresat, de înaltă densitate, pentru a asigura o captură realistă a surselor de sunet, similară cu calitatea audio a unui CD. În plus, bornele de intrare și ieșire a căștilor și microfonului extern permit reglajul fin al nivelurilor de sunet în ambianțe zgomotoase. Pentru rezultate imediate, Canon oferă tehnologia Audio Scene Select care include o suită de moduri presetate pentru a optimiza automat reglajele de sunet în diferite scenarii: concerte de muzică, întâlniri, reportaje.

Flexibilitate de neegalat a înregistrării

Canon LEGRIA mini X se mândrește cu un design inovator care permite utilizatorilor libertatea de a-și explora creativitatea. Compact și îndeajuns de ușor de purtat pretutindeni pentru filmări spontane, aparatul este construit dintr-o combinație unică de lentile ultra-wide-angle f/2.8 170°, ecran touchscreen LCD de 6.8cm (2.7’’) în unghi variabil1 și un stativ special pentru susținere. LEGRIA mini X oferă flexibilitatea de înregistrare în regim hands-free, pentru a permite utilizatorilor libertate în construirea scenelor și control regizoral sporit.

Calitate a imaginii pentru rezultate impresionante

Tehnologia video Canon răspunde exigențele videografilor amatori și filmografilor de profesie prin oferirea de rezultate video de înaltă calitate. LEGRIA mini X este compatibil cu formate de înregistrare de tip AVCHD (1080/50i) și MP4 (1080/25p), este construit pe baza platformei de procesare DIGIC DV4, iar senzorul CMOS de 1/2.3’’ garantează înregistrări video de calitate realistă, cu minimum de zgomot, chiar și în condiții de lumină scăzută. Stabilizarea imaginii în modul Close-Up ajută utilizatorul la echilibrarea filmării de tip hand-held, cu performanțe notabile atât la înregistrarea de filme HD, cât și a cadrelor statice ultra-largi de 12MP.

Conectivitate îmbunătăţită pentru partajarea materialelor înregistrate

Un senzor incorporat de Wi-Fi simplifică revizuirea și partajarea de material video pe un număr variat de dispozitive sau wireless pe rețele sociale. Adițional, dacă folosești un smartphone sau o tabletă, aplicația Canon CameraAccess Plus permite filmografilor controlul la distanță al LEGRIA mini X și monitorizarea în timp real a înregistrărilor prin conectarea aparatului la rețeaua de Internet wireless2. Camera video poate fi folosită alături de noul Canon Camera Pan Table CT-V13, care oferă posibilitatea de a controla aparatul wireless prin intermediul unui smartphone sau al unei tablete și permite rotirea panoramică la orizontală în unghi de 200. Împreună cu lentilele ultra-wide-angle, LEGRIA mini X poate furniza perspective de 360.

Moduri creative

LEGRIA mini X deschide un întreg univers de posibilități de filmare, modurile de înregistrare oferite sunt amuzante și ajută utilizatorul a transforma cele mai simple scene în filme dinamice și captivante. Prin intermediul modului Time Lapse Recording (cu intervale reglabile de la 5 secunde la 10 minute), utilizatorul poate nara povești video în perioade temporale extinse, setările modurilor Fast Motion și Slow Motion Capture grăbesc ritmul înregistrării cu un maxim de 4x, fie alternativ, îl încetinesc până la viteze de ¼ și ½.

Beneficiile camerei video LEGRIA mini X:

Microfon Stereo de mari dimensiuni; Cuprindere dinamică extinsă Linear PCM – Calitate de CD (compresie digitală tip puls-cod a informației audio)

Lentile 170 ultra-wide-angle

LCD unghi variabil; stativ de susținere

Wi-Fi; monitorizare și partajare de la distanță

Transfer rapid de la ultra-wide la close-up

Full HD, AVCHD & MP4

Detector de orientare

Control audio manual

Slow & Fast motion; înregistrare în intervale