Canon anunță astăzi lansarea noului model EOS-1D C, o cameră digital single-lens reflex (DSLR) pentru televiziunie sau producția filmelor de înaltă rezoluție. Cu înregistrări video de excepție, performanțe avansate în condiții de iluminare scăzută și o gamă dinamică similară cu cea a filmului pe celuloid, noul EOS-1D C suportă înregistrare video 4K (4096 x 2160) şi codare a culorilor 4:2:2, oferind profesioniştilor o libertate mai mare de exprimare.

Prima cameră SLR cu asemenea caracteristici, EOS-1D C dispune de un design unic,  portabilitate ridicată, fiind optimizat pentru înregistrarea video de înaltă calitate. Înregistrările video 4K sunt realizate folosind compresia Motion JPEG pe 8 biți la 24p, iar înregistrările Full HD (1920 x 1080) pot fi efectuate cu frecvențe ale cadrelor de până la 1080/60p. Camera suportă înregistrarea pe carduri de memorie CF la rezoluții de până la 4K inclusiv, oferind astfel mobilitate extinsă. Înregistrările video pot fi transmise şi către dispozitive externe[i] de înregistrare folosind portul HDMI integrat și un semnal YCbCr 4:2:2 necompresat.

EOS-1D C este dotat cu funcţia Canon Log Gamma, caracteristică ce facilitează obținerea înregistrărilor video de înaltă calitate. Ideală pentru profesioniștii care doresc să păstreze cantitatea maximă de informație disponibilă fără a lucra cu fișiere imense, Canon Log Gamma oferă o gamă dinamică comparabilă cu cea de la filmul pe celuloid, reducând pierderile de detalii datorate umbrelor sau luminii intense şi asigurând editorilor de imagine din post-producție posibilitatea de a edita culoarea pornind de la o gradare mai bună a nuanțelor.

“EOS-1D C reprezintă o contribuție fantastică la dezvoltarea sistemul Cinema EOS,” spune Kieran Magee, Marketig Director, Professional Imaging, Canon Europe. “Încă de la introducerea gamei Cinema EOS am primit un răspuns excelent din partea profesioniștilor, care sunt încântaţi de calitatea imaginii și de libertatea creativă oferită de sistem. Noul EOS-1D C va extinde aceste opțiuni creative – este o cameră unică, ce suportă înregistrare video 4K într-un corp ultra-compact. Suntem nerebdători să vedem reacţia comunităţii de profesionişti şi ce rezultatele vor obţinute cu acest nou model.”

Performanța avansată întâlnește flexibilitatea creativă

Bazat pe principalele caracteristici ale modelului EOS-1D X, noul EOS-1D C oferă versatilitate și calitate excepţională a imaginii prin intermediul senzorului CMOS full-frame de 18,1 Mpixeli. Optimizat pentru captură video de înaltă calitate, senzorul oferă profesioniștilor din domeniul video libertatea de a ajusta rezoluția imaginii în funcție de subiect sau de produsul final dorit. La înregistrarea 4K, pixelii sunt ajustați la o suprafață echivalentă cu cea a unui senzor APS-H, eliminând nevoia de a taia sau mari cadrul, pentru a menţine calitatea maximă a imaginii. În plus, înregistrarea Super 35mm crop în Full HD se potriveşte perfect profesioniștilor din cinematografie care lucrează în mod Super 35 mm.

Senzorul asigură obținerea performanțelor de cea mai înaltă calitate în orice condiții de lucru, oferind capabilități creative de utilizare a efectului de blur sau a luminii atunci când sunt utilizate obiectivele Canon EF Cinema. Dimensiunea senzorului permite profesioniștilor să obțină adâncimi de câmp foarte mici cu un efect de blur atractiv aplicat fundalului, în timp ce senzitivitatea ISO de până la 25600 furnizează o calitate excelentă și un nivel de zgomot redus în condiții de iluminare scăzută.

În plus, suportul pentru frecvența cadrelor de 24, 25, 30, 50 și 60p la rezoluții Full HD asigură o flexibilitate suplimentară, întâmpinând cerințele tuturor profesioniștilor din industrie.

EOS-1D C este însoțit de un pachet software exclusiv, cu o suită care permite redarea înregistrărilor 4K/Motion JPEG și Full HD/60p de pe cameră direct pe un monitor extern[ii] fără nici o pierdere în calitate.

Alte aplicații avansate, printre care Picture Style Editor și EOS Utility, permit ajustarea diverselor setări ale camerei de pe un PC conectat la aparat. Proceduri în timp real, cum ar fi editarea și aplicarea de stiluri sau verificarea rezultatelor pe un monitor, pot fi realizate cu ușurință folosind un PC sau un Mac. În acest fel, utilizatorii pot efectua rapid ajustări ale imaginii, fiind asigurate proceduri eficiente pentru înregistrări și post-procesare.

Obiective EF și EF Cinema – libertatea de a explora

Membru al sistemului EOS, EOS-1D C este compatibil cu peste 60 de obiective EF ce asigură suport pentru înregistrarea 4K. Obiectivele EF oferă o excepțională libertate creativă, cu opțiuni de distanță focală variind între 8 mm și 800 mm.

Peste 70 de milioane de obiective EF au fost produse de la lansarea în 1987 a sistemului EOS, această cifră dovedind popularitatea și calitatea de neegalat a gamei de produse. Ca parte a Cinema EOS System, Canon a introdus o serie de obiective 4K EF Cinema, folosind experiența îndelungată a companiei în producerea de obiective pentru înregistrări video de înaltă calitate.

Canon EOS-1D C – caracteristici cheie:

  • Filmare 4k
  • 1080p la 50/60fps; Canon Log Gamma
  • Redare necompresată pe port HDMI
  • 18 MP Full Frame CMOS
  • Sistem AF în 61 puncte
  • Gamă ISO cuprinsă între 100-25600
  • 2 procesoare DIGIC 5+
  • Ecran LCD Clear View II 8,1cm (3.2”)
  • Compatibil cu obiective EF