Candidatii care isi evalueaza realist punctele forte si pe cele slabe au cele mai mari sanse de angajare

Peste 2500 de joburi la Angajatori de TOP Timisoara, pe 21-22 octombrie

 Angajatori de TOP Timisoara va avea loc in aceasta toamna, pe 21-22 octombrie, la Centrul Regional de Afaceri. Evenimentul reuneste 70 de companii si peste 2500 de joburi. Editia aceasta se remarca printr-o diversitate a oportunitatilor de cariera. Angajatori de TOP Timisoara contine 14 sesiuni SkillShop-uri, pe teme de dezvoltare profesionala si personala si 14 sesiuni TechTalks dedicate pasionatilor de tehnologie. Accesul la eveniment este gratuit in baza inscrierii pe Hipo.ro.

44% dintre joburi sunt pentru candidati nivel middle si senior

Cele 2500 de oportunitati de cariera deschise de companii sunt atat pozitii adresate profesionistilor – 15% dintre joburi sunt pentru candidatii cu peste 3 ani experienta, 29% sunt pozitii middle-level pentru persoane cu 1-3 ani experienta, in timp ce 40% sunt joburi pentru candidatii entry-level, iar 16% sunt pozitii in cadrul programelor de internship. In plus, editia aceasta, companiile au si oportunitati de cariera part-time. Din statisticile noastre, 32% dintre angajatori vor avea astfel de pozitii deschise. Cateva exemple de oportunitati de cariera deschise in cadrul evenimentului Angajatori de TOP sunt: Technical Engineer, Senior .NET Developer, Jr. Specialist Achizitii, Sef Departament Vanzari, Health and Safety Specialist (Tires division), Accountant, Customer Care Retention, Cloud Security Architect.

Orasele pentru care companiile recruteaza. Majoritarea companiilor, 95% dintre companiile care participa la Angajatori de TOP, pe 21-22 octombrie, au pozitii deschise in Timisoara. Printre cele 70 de companii sunt si angajatori care au planuri de relocare, majoritatea in orasele din vecinatatea Timisoarei, in orase precum Arad (22%), Deva (19%), Resita (14%), Cluj-Napoca (11%), Ploiesti (14%), dar si in orase precum Piatra-Neamt (5%), Sibiu (5%), Brasov (8%), Iasi (5%) Ploiesti (7%), Alba-Iulia (3%), Lugoj (3%).

Cum poti aplica la joburile deschise in cadrul targului de joburi Angajatori de TOP? Pentru a aplica la pozitiile deschise, le recomandam vizitatorilor sa se inscrie la eveniment folosind butonul de inscriere accesibil la sectiunea dedicata evenimentului, pe Hipo.ro. Pentru prezenta in cele doua zile Angajatori de TOP trebuie sa isi descarce CV-ul Barcode pe care il pot accesa din contul lor pe Hipo.ro. Avantajul oferit de aplicarea cu CV-ul Barcode este ca angajatorii vor avea acces la ultimele variante ale CV-urilor. In plus, daca, dupa discutia purtata la standul companiei un candidat merge acasa si face modificari in CV, compania la care a aplicat va avea acces la varianta actualizata a CV-ului. Este o metoda eficienta si de succes, apreciata atat de companii, care au acces la cea mai recenta varianta a CV-urilor, dar si de catre vizitatori, care pot veni cu 1 singur CV pe care il pot folosi in interactiunea cu toate companiile prezente la eveniment.

Candidatii care isi evalueaza realist punctele forte si pe cele slabe au cele mai mari sanse de angajare

81% dintre respondentii companiilor prezente la Angajatori de TOP Timisoara au afirmat ca persoanele care isi evalueaza realist punctele forte si pe cele slabe sunt candidatii care au sansele cele mai mari sa fie recrutate. Onestitatea candidatilor in cadrul interviurilor (78%), faptul ca adreseaza intrebari in timpul interviului (54%) si ca inspira o atitudine pozitiva (35%) alaturi de faptul ca este punctual la interviu (11%) sunt alte cateva aspecte care contribuie la decizia de angajare.

28 de workshopuri si conferinte. Peste 30 de manageri si specialisti vor impartasi din cunostintele lor

Toamna aceasta am pregatit peste 14 SkillShop-uri utile pentru dezvoltarea personala si profesionala a vizitatorilor, din domenii precum: inginerie, economic, BPO, logistica, retail sau vanzari. Printre companiile care vor sustine aceste sesiuni enumeram: DB Schenker, Valeo Lighting Injection, Cola-Cola HBC Romania, Hella, Accenture, HELPLINE si lista poate continua. Alaturi de SkillShop-uri, 12 TechLab-uri si 2 Conferinte vor fi sustinute in cadrul TechTalks, eveniment dedicat pasionatilor de tehnologie. Peste 20 de manageri si specialisti vor impartasi din cunostintele lor in zone precumS Software Development, Cloud Computing, Embedded Software, IT Support, Telecomunicatii, Consultanta IT, iar printre companiile care pot fi intalnite in cadrul evenimentului se numara: Continental, Microsoft, Visma Software, Nokia, Beespeed, Huawei, s.a. Participarea la workshopuri si conferinte este gratuita, iar cei interesati pot afla mai multe detalii accesand agenda evenimentului.

Cateva dintre companiile care au confirmat prezenta la Angajatori de TOP Timisoara sunt: Accenture, Adecco, AEM, Altran Maroc, ATOSS Software, Azur, BearingPoint Romania, Beespeed, berg COMPUTERS, Bosch Service Solutions, Buw, Coca-Cola HBC Romania, Continental, DRÄXLMAIER Group, Elektrobit Automotive Romania, Flex, Hartl Connect, HELPLINE, Huawei, IBM, Lidl Romania, McDonald`s Romania, Microsoft, Nokia, Pepco, Valeo Lighting Injection, Visma Software, Yazaki Component Technology, ZTE Services Romania.

Ce spun companiile despre prezenta lor la Angajatori de TOP?

“berg COMPUTERS isi face simtita prezenta si de aceasta data la cel mai important eveniment de acest gen din vestul tarii. Avem pregatit un numar considerabil de oportunitati, majoritatea fiind axate pe programare software, dezvoltare si arhitectura. Ne dorim sa interactionam cu candidati atat cu experienta vasta in domeniu cat si cu tineri programatori la inceput de drum dornici sa se dezvolte. Suntem convinsi ca printre participantii la Angajatori de TOP vom avea ocazia sa cunoastem viitori membri ai echipei berg COMPUTERS” – Valentina Mitroi, HR Recruiter, berg COMPUTERS.

„Este al doilea an consecutiv cand participam la Angajatori de TOP si ne declaram multumiti de oportunitatea de a ne face cunoscuti cu aceasta ocazie pe piata din Timisoara si nu numai. Suntem incantati de numarul mare de participanti la eveniment si de interesul pe care il arata dezvoltarii lor profesionale. In momentul de fata in cadrul companiei Cmed Romania avem deschise atat pozitii de entry level, cat si pozitii de middle si senior. Cunoasterea limbii engleze este o cerinta esentiala pentru toate joburile din cadrul companiei noastre. Suntem in cautare de candidati talentati interesati sa contribuie la lansarea pe piata de noi medicamente prin implicarea in studiile clinice conduse de Cmed” – Cristina Andreca, HR Manager Europe, Cmed Clinical Research Services.

“Hartl Connect este un angajator dinamic pe piata de munca din Timis si nu numai. In organizatia noastra, viitorii angajati vor gasi oportunitati de dezvoltare in domeniul transporturilor internationale, logistica si administrativ. Suntem dornici sa ne crestem echipa cu colegi entuziasti, interesati sa se lanseze in cariera sau sa treaca la un alt nivel de performanta in domeniul industriei noastre” – Liliana Candea, HR Manager, Hartl Connect.

Accesul la eveniment este gratuit in baza inscrierii Hipo.ro si va fi permis vineri, 21 octombrie, in intervalul 10.00-18.00 si sambata, 22 octombrie,  in intervalul 10.00-17.00, la Centrul Regional de Afaceri.