Grupul Bobnet invită operatorii de retail mari în parteneriat pentru dezvoltarea lanțurilor de retail automatizate, cu o investiție comună de început de până la 20 milioane euro

Bobnet, startup-ul românesc de soluții hardware și software pentru automatizarea industriei de retail, finanțat de NCH Capital, lansează invitația pentru parteneriate cu operatorii importanți din retail, pentru dezvoltarea lanțurilor inovatoare automatizate de retail cu acoperire globală, europeană sau regională, și propune o investiție comună de 20 milioane euro în capitalul de start al parteneriatului, punând la dispoziție tehnologia de vârf de gestiune automatizată a lanțurilor de retail (Chain MS) dezvoltată de companie.

Asumându-și angajamentul de a revoluționa peisajul retailului cu ajutorul tehnologiei inovatoare, Bobnet lansează invitația de colaborare către parteneri vizionari care doresc să își extindă operațiunile prin intermediul lanțurilor automatizate.

Misiunea Bobnet de a transforma retailul tradițional de orice tip într-o versiune modernizată este realizată prin:

  • Tehnologiile software noi de varf pentru gestiunea automatizată a lanțurilor de retail din orice domeniu de retail;
  • Automatele de vânzări, cu ajutorul tehnologiilor noi de gestiune a vânzărilor pentru retaileri și experiență îmbunătățită pentru utilizatorii finali;
  • Fabrica de producție proprie a automatelor de vânzări și a software-ului adaptat pentru orice necesitate a proceselor de retail;
  • Scalabilitatea tehnologică, ce permite gestiunea și operarea lanțurilor de retail formate din mii de automate de vânzări și sute de depozite de marfa, extinse în multe orașe și țări, toate gestionate de o singura platformă – Chain MS.

“Ambiția noastră este să contribuim semificativ la automatizarea retailului, în special a lanțurilor de retail, cu ajutorul mai multor tehnologii dezvoltate de Bobnet, inclusiv tehnologia singulară de gestiune automată a operării oricăror lanțuri de retail, și folosind dezvoltările inovative ale punctelor de vânzări complet automatizate. Grupul Bobnet a depășit toate barierele și provocarile de ordin tehnologic, ceea ce a permis să creeze tehnologiile viitorului, și în prezent este gata să dezvolte lanțuri mari automatizate împreună cu parteneri reputați, dar și să comercializeze tehnologiile dezvoltate retailerilor interesați.”, a declarat Victor Popușoi, fondatorul companiei Bobnet.

Misiunea Bobnet de a transforma retailul tradițional într-o versiune modernizată este realizată cu ajutorul rețelei de dispozitive IoT automate de retail ale companiei, ce pot fi adaptate și personalizate pentru o varietate de nișe și sectoare ale industriei, facilitând implementarea unor lanțuri de vânzări mult mai extinse și mai eficiente.

Încă de la lansare, Bobnet Group și-a propus să revoluționeze industria de retail prin integrarea soluțiilor tehnologice de ultimă generație în sistemul companiei de automatizare a operațiunilor retail, numit “Chain Management System”, ce își propune să reducă procesele ineficiente ale lanțurilor mari de retail, cu ajutorul tehnologiilor avansate de automatizare.

Astfel, Bobnet își propune să implementeze o varietate de lanțuri  de retail, asigurând retailul retailul cu proximitate ridicată pentru diverse nișe de retail, precum:

  • Lanț de 3 milioane de automate de livrări pentru retailul de alimente: Îmbinând automatizările aplicate pentru shopping-ul online și fizic, Bobnet propune realizarea unui lanț de 3 milioane de celule de livrare controlate termic și ambiental, destinate clienților finali, pentru livrarea cumpărăturilor de alimente și a comenzilor online, pentru a reconfigura peisajul competitiv în favoarea retailerilor care se vor parteneria cu Bobnet.
  • Lanț de 100.000 de farmacii automatizate pentru retailul farmaceutic: Susținând modernizarea iminentă a sistemul de retail pentru industria farmaceutică, Bobnet propune realizarea a 100.000 de farmacii automate, echipate cu tehnologie de control termic de vârf. Această inițiativă este menită să asigure accesibilitatea, fiabilitatea și o experiență îmbunătățită în procesul de achiziție al consumatorului pentru sectorul farmaceutic.
  • Lanț de 50.000 de magazine în retailul produselor electronice: Bobnet introduce 50.000 de magazine automate pentru comercializarea eficientă a produselor IT&C.
  • Lanț de 10.000 de restaurante și cantine automatizate: Bobnet propune parteneriat a unui lanț de 10.000 de unități automatizate de catering și restaurante, inclusiv pentru industria HoReCa.
  • Lanț de 100.000 de centre de închirieri baterii în retailul resurselor energetice pentru automobile electrice: Bobnet își menține angajamentul față de sustenabilitate prin propunerea de dezvoltare în parteneriat a 100.000 de centre de schimb de baterii auto autonome și ecologice. Aceste centre au rolul de a micșora semnificativ timpul de alimentare energetică a automobilelor, contribuind în același timp și la un viitor mai ecologic al mobilității.
  • Lanț de 100.000 de spații de stocare automate pentru anvelope: Inovația Bobnet vizează crearea unui lanț de organizare a stocării anvelopelor de automobile din Europa, ce depășesc 1 miliard de unități și care, în prezent, se desfășoară într-un mod haotic. Crearea unui parteneriat pentru dezvoltarea unui lanț de stocuri organizate reprezintă nu numai o soluție accesibilă pentru proprietarii de automobile, ci ar avea și rolul de a crește durata de viață a anvelopelor, reducând poluarea mediului datorită depozitării adecvate a acestora.

Bobnet este deschis și altor propuneri de parteneriat pentru crearea oricăror lanțuri de retail în alte domenii, cum ar fi: cosmetice, accesorii, bijuterii, fashion etc.

Pentru administrarea acestor sisteme avansate de retail de proximitate, Bobnet asigură sistemul său inovator de management al proceselor de retail, numit Bobnet Chain Management System, și sistemul Simplified Warehouse Management System, pentru administrarea eficientă a depozitelor și a stocurilor de produse. Aceste sisteme facilitează o gestiune completă a operațiunilor, cu intervenție umană minimă. De asemenea, gama de soluții software Bobnet asigură și platforma avansată ce facilitează procesele de vânzare complet automate, precum și optimizarea logistică prin Sistemul de Management Ghidat Digital (Digitally Guided Management System), asigurând productivitatea și eficiența operațională al lanturilor de retail.

Astfel, prin tehnologiile sale pentru retailul viitorului, Bobnet își propune să ajute companiile din retail să își crească puternic gradul de competitivitate prin extinderea canalelor de comercializare prin intermediul  automatelor IoT inovatoare, ghidate din cloud, asigurând o prezență operațională 24/7, tehnologiile Bobnet permit creșterea și optimizarea vânzărilor cu ajutorul insight-urilor din sistem, precum și reducerea costurilor operaționale pe baza soluțiilor de automatizare.