Importatorul si distribuitorul de bitum rutier Bitholder va implementa sistemul ERP de la Senior Software. Managerii companiei au considerat necesara o solutie ERP de ultima generatie tehnologica pentru a-si sustine planurile de dezvoltare pe termen lung si cresterea de 10% a cifrei de afaceri planificata pentru acest an.

Bitholder este importator si distribuitor de bitum rutier, inregistrand anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 17 milioane de euro. Managerii doreau in paralel cresterea productivitatii cu cea a cifrei de afaceri, de aceea au decis sa implementeze un sistem ERP performant, specializat pe activitatile de distributie si import, care sa ii ajute sa isi indeplineasca obiectivele de crestere organica pe termen scurt, dar in acelasi timp sa se poata adapta la schimbarile planificate pe termen lung.

“Noi am decis implementarea unui ERP inca de la inceputul lui 2012. Tinand cont de cresterea rapida a activitatii si diversificarea surselor de aprovizionare si livrare, am simtit nevoia unui software mai flexibil pentru nevoile companiei. Am ales SeniorERP pentru a anticipa cerintele viitoare, pentru a automatiza procesele operationale si pentru imbunatatirea raportarii financiare.” a declarat domnul Dumitru Turcanu, Manager Financiar Bitholder.

Relatiile solide avute anterior cu partenerii au avut o contributie majora la succesul prezent al companiei. Cu toate acestea, solutia de contabilitate aleasa initial nu prezenta rapoartele complexe, modalitatile avansate de stabilire a politicilor comerciale sau transparenta informatiilor oferite de sistemul SeniorERP, aspecte necesare pentru stabilirea unor parteneriate de succes.

Un factor important pentru conducerea Bitholder a fost posibilitatea de a urmari profitabilitatea activitatii desfasurate: rapoartele puse la dispozitie de sistemul ERP le vor permite sa analizeze, printre altele, marja de profitabilitate pe tona de produs, vapor sau furnizor.

Cu SeniorERP vor putea urmari trasabilitatea loturilor si isi vor putea analiza in detaliu veniturile si cheltuielile inregistrate. In functie de aceste rezultate vor putea sa gestioneze mai eficient resursele si sa isi sustina cresterea in cel mai sanatos mod. Astfel, compania va fi pregatita pentru diversificarea portofoliului de produse planificata pentru viitorul apropiat, sistemul ERP de la Senior Software fiind capabil sa se dezvolte odata cu aceasta si sa se adapteze cu usurinta la specificul afacerii. Pentru mai multe detalii, accesati www.SeniorERP.ro