• În parteneriat cu Binance și MultiversX (Elrond), Connect-R și CLAPART lansează o colecție de NFT-uri ce introduce un model inovator de business
  • Prin lansarea colecției “Hood Heroes” se pun bazele unui ecosistem în care fanii devin partenerii artiștilor, prin distribuirea de redevențe către deținătorii de NFT-uri
  • NFT-urile includ și accesul la evenimente VIP, concerte și o comunitate exclusivă cu oportunități pentru proprietari

Artistul rap și pop Connect-R se lansează, cu susținerea Binance, în lumea Web 3 prin Hood Heroes, o colecție de NFT-uri (tokens non-fungibili) cu utilitate, care aduce beneficii concrete fanilor săi.

Colecția, care numără până la 10.000 de caractere unice, generate aleator, este inspirată din viața și transformările artistului. Data de listare pe platforma Binance va fi anunțată în scurt timp, pe conturile oficiale ale companiei.

“Ca artist, mi-am dorit mereu să ofer comunității, celor care cred în mine, cât mai mult din viziunea mea despre muzică, despre artă, despre viață. Mult din tot ce am realizat în această existență se datorează vouă, celor care m-au susținut și apreciat. Și azi vreau să vă recompensez, cu ocazia de a-mi deveni parteneri”, declară Ștefan Mihalache (Connect-R).

Pentru fani, pe lângă posibilitatea de a deveni partener cu artistul lor favorit, cele mai atractive utilități vor fi accesul la evenimente VIP, ocazia de a-l cunoaste personal pe Connect-R, bilete la concerte, acces la o comunitate exclusivă cu oportunități pentru proprietari, precum și alte beneficii.

Colecția își propune să redistribuie spre comunitate 20% din suma strânsă la mintare, prin activări tip “quest” și misiuni cu premii considerabile, disponibile prin comunitatea de Discord a proiectului.

În premieră națională, colecția va oferi cumpărătorilor oportunitatea de a deveni parteneri cu Connect-R, deținând procente din faimosul hit “Vara nu dorm”, dar și din melodii noi, precum “Lasă-mă Să Te”, feat Raluka.

Cu un puternic accent pe utilitate, colecția Hood Heroes va avea 4 clase de raritate: Comun, Rar, Epic și Legendar. La mintare (momentul vânzării și al lansării pe blockchain), cumpărătorii vor descoperi ce raritate are NFTul lor, aceasta fiind stabilită aleator de algoritm, astfel încât fiecare să aibă o șansă egală.

Colecția de NFTuri va fi disponibilă pe infrastructura de blockchain MultiversX (ex-Elrond), la rândul său – proiect românesc cu succes internațional, începând cu 7 Aprilie.

Binance NFT Marketplace are același cont de utilizare ca Binance.com. Utilizatorii Binance existenți pot accesa piața NFT și pot tranzacționa folosind conturile Binance actuale. Utilizatorii noi se pot înregistra pe Binance.com, pentru a crea sau tranzacționa pe platforma Binance NFT. Binance NFT a adăugat, de asemenea, suport multi-lanț pentru depozitele și retragerile NFT. Utilizatorii își pot transfera acum cu ușurință NFT-urile către și dinspre lanțul BNB și rețelele Ethereum.

Pentru reprezentanții Binance România, acest proiect are potențialul de a aduce în atenția maselor fenomenul NFT, cu o utilitate reală.

“Ne dorim să susținem proiectele NFT care oferă valoare și utilitate reală deținătorilor, precum Hood Heroes. Considerăm că NFT-urile din aria Media și Divertisment vor avea o creștere spectaculoasă în următoarea perioadă și pot conduce la o adopție de masă a tehnologiei blockchain și NFT, prin aducerea fanilor din paradigma Web 2 în paradigma Web 3 – transformarea de comunități de fani în co-deținători ai operelor de artă. Pentru noi, acesta este un exemplu de succes cu privire la potențialul transformațional pe care tehnologia blockchain îl oferă și așteptăm cu interes și următoarele colecții”, declară Ilie Pușcaș, Country Manager, Binance România.

Proiectul Hood Heroes, promovat în parteneriat cu Binance România, reprezintă doar un prim pas ce validează un model economic nou.

“Obiectivul nostru este să validăm felul în care tehnologia NFT poate fi utilizată cu succes pe piața de media și divertisment. Misiunea noastră este să construim un ecosistem descentralizat, care va oferi artistilor consacrați șansa să își maximizeze engagement-ul propriilor comunități de fani, precum și posibilitatea, pentru talentele nedescoperite, de a se lansa în industrie fără dificultățiile pe care în mod tradițional le întâmpină artiștii, în principal de natură financiară. NFT-urile și tehnologia blockchain oferă, în prezent, posibilitatea unei revoluții în industria muzicală și suntem onorați să putem contribui la ea”, declară Tudor Fornea, CEO, CLAPART.

Ce sunt NFTurile?

NFTurile (Non-Fungible Token) sunt active digitale unice și reprezintă proprietatea asupra unui anumit articol sau o bucată de conținut dintr-o rețea blockchain, cum ar fi lucrări de artă, muzică, videoclipuri etc. NFT-urile sunt stocate într-un blockchain și sunt verificate criptografic, ceea ce le face rezistente la duplicare sau fraudă.

Utilizarea NFT-urilor în aceste domenii se poate extinde la drepturile de autor, bilete de evenimente, colecții exclusive și multe altele, oferind astfel posibilități noi și interesante pentru artiști și fanii lor.

Despre Connect-R

Connect-R este un cunoscut artist român cu o carieră îndelungată în muzică. A debutat ca dansator la vârsta de 8 ani și a început să producă muzică la 15 ani. Connect-R este primul rapper care a evoluat pe scena Eurovision și a lansat mai multe hituri, printre care “Vara nu dorm”, “Semne” și “Rita”. Este apreciat pentru stilul său muzical original și colaborările cu alți artiști români de top.

Biografia completă a artistului – https://www.sprintmedia.ro/connect-r/

Pagina oficiala a proiectului: connectr.clapart.com

Video oficial de lansare a colecției: