În materie de tendințele HR-ului din IT, lucrurile au rămas constante în țara noastră. Similar cu 2022, în prima parte a acestui an, atenția în companiile românești a fost pe consolidarea echipelor existente și acoperirea eventualelor posturi libere, după ce, la începutul lui 2023, IT-ul mondial a trecut printr-o serie de disponibilizări.

În compania românească de IT EXE Software, orientarea a fost către retenție și dezvoltare – crearea planurilor de carieră, programe și certificări.
„Anul acesta, ne-am mărit echipa cu 14 oameni, iar până la finele lui 2023 sunt șanse ca numărul lor să se dubleze. Ritmul e mai puțin accelerat, față de anul trecut, dar ideea de bază rămâne aceea de a avea grijă de oamenii noștri și de a le fi alături în perfecționarea lor profesională. Per total, numărul angajaților depășește 120, în acest moment”, a declarat Karina Tătui, HR Manager EXE Software.

În compania menționată, au fost extinse echipele de Web&Mobile, Business Inteligence (BI) și Visual Basic for Applications (VBA) și a fost formată o echipă de Desktop Development, atât din oameni externi, cât și reorientarea celor interni, pentru un proiect nou. Rolurile deschise în EXE Software sunt în Power Apps Development -o premieră în companie- și Web&Mobile Development, atât full stack, cât și front-end Development.

Evenimentele de grup rămân o prioritate pentru dezvoltarea relațiilor între membrii echipei, atât team building-urile, cât și petrecerile de final de an fiind incluse în calendarele celor mai multe companii de IT.