Axis Communications intră pe piaţa de control accces prin introducerea pe piaţă a unui controler de uşă cu interfaţă web încorporată. Controlerul de uşă AXIS A1001 este o completare la portofoliul de produse video inovative Axis existent şi crează o posibilitate de integrare unică pentru parteneri şi utilizatori.

Dezvoltarea de inovaţii pentru piaţa de control acces fizic este un pas natural pentru Axis, deoarece există o legătura strânsă între control acces şi supraveghere video. Ca lider de piaţă în domeniul camerelor de reţea Axis joacă un rol important în orientarea convergenţei spre produse bazate pe tehnolofie IP în supravegherea video. Vom aplica această experienţă în tehnologie IP în piaţa de control acces fizic în acelaşi mod. Piaţa de control acces fizic este pregătită sa facă trecerea la tehnologii deschise,” spune Ray Mauritsson, Preşedinte şi CEO, al Axis Communications.

AXIS A1001 este primul controler de uşă IP neproprietar bazat pe platformă deschisă de pe piaţă. Este o platformă pentru doua soluţii diferite. AXIS Entry Manager (AXIS A1001 software cu software inclus) este o soluţie la cheie – pentru afaceri de dimensiuni mici si medii — cum ar fi birouri, hale industriale, depozite cu tipic 10 puncte de control acces (uşi), cu cerinţe de bază legate de controlul accesului.

Pentru sisteme mai mari, din segmentul enterprise, aplicaţia de interfaţa deschisă de programare pentru AXIS 1001 dă posibilitatea partenerilor dezvoltatori de soluţii (Application Development Partners (ADP)) să implementeze cerinţe specifice clienţilor. Initial, partenerii Axis ADP Aimetis, Genetec, IMRON, Milestone Systems, Next Level Security Systems şi OnSSI sunt implicaţi în dezvoltarea de soluţii, care includ integrare video şi funcţii avansate decontrol acces.

Iniţial, AXIS lansează controlerul de uşă AXIS A1001 pe piaţa din Statele Unite în trimestrul 4 al lui 2013. Statele Unite au adoptat mai timpuriu tehnologia video IP şi de asemenea sunt o piaţă mare pentru controlul fizic al accesului. Volumul total al pieţei de control acces fizic este de peste 3 miliarde (2012) şi va creşte la 4.2 miliarde de USD până în 2017, ceea ce reprezintă o creştere de 7 procente după cercetarea de piaţă făcută de compania IHS*.

Axis a făcut primele inovaţii încă din 1994 prin dezvoltarea de convertoare de protocol şi a continuat cu imprimante şi dispozitive de stocare înainte de a lansa prima cameră de reţea în 1996. Deși vom intra acum pe piata de control acces fizic, obiectivul nostru principal vor continua să fie produsele video de rețea. Ne așteptăm ca vânzările de control acces fizic să reprezinte o mică, dar importantă parte a afacerii noastre totale “, a spus Mauritsson. ”

Caracteristici ale controlerului de uşă Axis A1001:

  • Arhitectură deschisă care permite o integrare usoara cu sisteme video, sisteme de altmă și alte sisteme.
  • Suport pentru Power over Ethernet pentru a reduce necesitatea de cablare separată a alimentării
  • Datele cardurilor și configurația de sistem sunt stocate și sincronizate între controlere automat astfel unitățile pot fi gestionate de la orice computer din sistem.
  • Prezintă un factor de avantaj cu soluţia de un controler la fiecare uşă permiţând un preţ fix pe uşă. Este scalabil eliminând problema controlerului central cu 4, 8, 16 sau 32 de uşi.
  • Este compatibil cu majoritatea protocoalelor şi tipurilor de cititoare, şi cu majoritatea echipamentelor IT şi de securitate cum ar fi yale sau senzori de stare a uşii.
  • Ghidul de instalare şi conexiunile codate pe culori ajută instalatorii să instaleze şi să verifice sistemul
  • Aplicaţia API este proiectată sa fie compatibilă cu ONVIF Profile C, care va permite interoperabilitate între clienti, componentele sistemului de control acces fizic (PACS) şi sistemele de supraveghere video de reţea.

Pentru fotografii şi alete informaţii vă rog să vizitaţiwww.axis.com/access_control 

*IHS CCTV and Surveillance Equipment – World – 2013