• M4308-PLE – Camera de exterior de tip dome, de dimensiuni mici și discretă, care oferă imagini panoramice cu captare audio
 • AXIS P3818-PVE – Camera panoramică multi-senzorială, pentru o acoperire completă și o utilitate excelentă a imaginilor

Axis Communications anunță lansarea camerei de exterior de tip dome de dimensiuni mici, cu design plat și discret, care se integrează perfect în orice mediu – AXIS M4308-PLE. Modelul dispune de un senzor de 12 MP și obiectiv stereografic care oferă o calitate excelentă a imaginilor și o vedere de ansamblu completă de 180° sau 360°, non-stop și independent de condițiile de luminozitate.

Unitatea de procesare cu deep learning (DLPU) a camerei AXIS M4308-PLE oferă posibilități unice de utilizare a analizei bazate pe deep learning la marginea rețelei. Camera are instalată aplicația AXIS Object Analytics pentru a permite detectarea și clasificarea eficientă a persoanelor și vehiculelor, cu mai puține alarme false. Echipamentul include tehnologiile Axis Lightfinder și Axis Forensic WDR care ajută la captarea detaliilor și culorilor reale în condiții de luminozitate redusă sau semi-întuneric. În plus, tehnologia Axis OptimizedIR permite supravegherea în condiții de întuneric deplin.

Caracteristicile principale ale modelului M4308-PLE includ:

 • Senzor de 12 MP cu vedere de 360°;
 • Obiectiv stereografic cu rotire digitală a imaginii;
 • Tehnologie Lightfinder, Forensic WDR și OptimizedIR;
 • Suport pentru sisteme de analiză cu deep learning;
 • 4 microfoane cu amplificator de voce.

Această cameră discretă include o funcție de rotire digitală a imaginii care este configurată din fabrică pentru o instalare ușoară. În plus, camera dispune de patru microfoane încorporate și echipate cu amplificator de voce, pentru o captare audio cu suprimarea excelentă a zgomotelor de fundal.

Camera multi-senzorială de 13 MP care oferă o acoperire panoramică de 180°

Un alt model anunțat de către compania Axis Communications este AXIS P3818-PVE, o cameră multi-senzorială de 13 MP care oferă o acoperire panoramică de 180° fără cusur și imagini cu rezoluție superioară, cu detalii incredibile de până la 30 de cadre pe secundă. Datorită îmbinării impecabile a tuturor celor 3 imagini, camera oferă o imagine coerentă într-un singur flux video, pentru o vedere de ansamblu perfectă.

Această cameră multi-senzorială permite împerecherea inteligentă cu tehnologiile edge-to-edge. De exemplu, poate fi adăugată o soluție de suport audio, pentru a permite interceptarea tranzacțiilor sau a incidentelor. În plus, camera încorporează caracteristici de securitate cibernetică, precum Axis Edge Vault, pentru a proteja identificatorul dispozitivului Axis și a simplifica autorizarea în rețea a dispozitivelor Axis.

Caracteristicile principale includ:

 • Cameră multi-senzorială de 13 MP, cu o singură adresă IP;
 • Acoperire orizontală de 180° și verticală de 90°;
 • Îmbinare perfectă a imaginilor;
 • Suport pentru intrare audio;
 • Caracteristici de securitate cibernetică integrate;

Aceste produse asigură prin caracteristicile lor rentabilitate crescută în proiecte. Astfel, pe de o parte sunt necesare mai puține camere pentru acoperirea zonelor largi, iar inteligența camerei permite procesarea imaginilor direct din cameră. În plus, modelel permit o varietate largă de opțiuni de montaj – încastrat, la nivel, suspendat sau chiar spate în spate. Cele două modele pot fi comandate prin intermediul canalului de distribuitori și partenerii Axis Communications din România.