Axis Communications a anunțat lansarea platformei AXIS Camera Application Platform (ACAP) versiunea 4, care oferă oportunități noi dezvoltatorilor dornici să creeze soluții pentru dispozitivele Axis. Concepută să faciliteze trecerea la edge, platforma include cadre și interfețe API standard precum și suport pentru limbajele de programare de ultimă generație.

De mai mult un deceniu, platforma ACAP le permite dezvoltatorilor să creeze aplicații pentru o varietate de scenarii, precum gestionarea traficului și optimizarea afacerilor. În prezent, în contextul calității sporite a imaginilor și, în special, al introducerii învățării profunde accelerate edge, datele deschid drumul către o schimbare radicală în domeniul aplicațiilor de recunoaștere vizuală computerizată.

Pentru a facilita această oportunitate, generația a patra a platformei ACAP a fost concepută astfel încât să poată fi accesată cât mai ușor de dezvoltatori, prin adoptarea unor interfețe API bine cunoscute și a unor tehnologii standard în industria de profil.

Schimbarea principală adusă de platforma ACAP versiunea 4 constă din introducerea setului SDK pentru recunoaștere vizuală computerizată a imaginilor pe platforma ACAP. Acest nou set SDK face legătura între marginea rețelei, server și mediile bazate pe cloud. Setul este conceput special pentru crearea aplicațiilor de recunoaștere vizuală computerizată destinate portofoliului de produse Axis echipate cu IA, cum ar fi AXIS Q3536-LVE/38-LVE și AXIS Q1656-LE. Aceste camere sunt bazate pe cel mai recent sistem SoC creat de Axis și sunt echipate cu o unitate de procesare cu învățare profundă (DLPU) care oferă caracteristici avansate și sisteme puternice de analiză.

Caracteristicile principale includ: 

  • Dezvoltarea și rularea de aplicații;
  • Interfețe API standard pentru recunoașterea vizuală computerizată a imaginilor;
  • Suport pentru limbajele de programare de nivel înalt

Setul SDK de recunoaștere vizuală computerizată a imaginilor pe platforma ACAP este suplimentat de setul SDK nativ al platformei ACAP. Acesta suportă întregul portofoliu de produse Axis, inclusiv dispozitivele și produsele software și asigură un nivel înalt de performanță prin integrarea perfectă cu echipamentele hardware și sistemul de operare AXIS.