ASUS Learn and Compete 2023 preia formatul hibrid al concursului din 2022, însă, de această dată, participanții vor concura individual și nu în echipe. Pe lângă premiile atractive (laptopuri ASUS ExpertBook) destinate primilor trei clasați, ASUS oferă marelui câștigător șansa de a contribui direct la dotarea liceului pe care îl reprezintă. Astfel, ASUS va echipa laboratorul de informatică al respectivei instituții de învățământ cu 30 de laptopuri ASUS P1512.

Înscrierea este gratuită, realizându-se pe site-ul asuschallenge.ro în perioada 2 – 24 martie 2023, în limita a 2000 de concurenți. Pot participa elevii din clasele IX-XII din Municipiul București, în urma înregistrării realizate de către un profesor îndrumător (profesorul de TIC sau profesorul diriginte). Calendarul concursului cuprinde două workshop-uri, unul pentru profesori (online, 24 martie) si altul pentru elevi (online, 27 martie), două etape de departajare (online, 29 martie și 31 martie) și marea finală (offline, 5 aprilie).

ASUS Learn and Compete 2023 încurajează și promovează dezvoltarea competențelor de programare și de utilizare a sistemelor IT, urmărind dobândirea de către elevi a unei gândiri algoritmice. Prin acest demers, ASUS România își propune să stimuleze creativitatea elevilor și să contribuie la îmbunătățirea performanțelor școlare în domeniul informaticii.

Având în vedere ritmul alert în care evoluează tehnologia, este foarte important să susținem elevii pasionați de informatică. Anul acesta, ei vor concura individual, fiind stimulați cu premii atractive, reprezentându-și, totodată, liceul căruia îi pot oferi o dotare modernă cu sisteme ASUS. Suntem dornici să le testăm competențele tehnice în domeniul utilizării computerelor, stimulându-le perfecționarea continuă. Vrem ca aceștia să utilizeze cât mai eficient tehnica de calcul și noile mijloace de comunicare”, a declarat Bogdan Ivașcu, Country Manager ASUS România.

Într-o lume în care tehnologia evoluează rapid și devine din ce în ce mai prezentă în toate aspectele vieții noastre, uneori chiar indispensabilă, este important să orientăm atenția elevilor spre folosirea constructiva a acestor tehnologii. Utilizarea lor în mod creativ aduce beneficii semnificative în plan educațional, contribuind la dezvoltarea elevilor într-un mod interactiv și eficient, oferind oportunități de personalizare și de adaptare la cerințele tot mai complexe ale societății care se prefigurează.
Apreciem oportunitatea oferită elevilor noștri prin derularea concursului ASUS Learn and Complete 2023, organizat de ASUS România în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.
”, a declarat Vlad Florentin Drinceanu, Inspector Școlar General.

Printre obiectivele concursului se numără: învățarea de lucruri noi, comunicarea și transmiterea de informații, antrenarea imaginației și a creativității, precum și formarea unei atitudini corecte în abordarea problemelor. Totodată, ASUS Learn and Compete 2023 va dezvolta spiritul de competiție, punctând deprinderile care îi pot ajuta pe liceeni să se adapteze la cerințele unei societăți într-o continuă schimbare.

 

Desfășurarea concursului ASUS Learn and Compete 2023


Concursul se desfășoară prin intermediul platformelor Kahoot! și Zoom, atât online, cât și în mediul offline. Pentru a putea lua parte la competiție, fiecare participant trebuie să aibă la dispoziție un desktop/laptop și cel puțin un smartphone.

ASUS Learn and Compete 2023 va demara cu un workshop online pe 24 martie 2023 dedicat profesorilor, urmând ca pe 27 martie să aibă loc și un workshop pentru elevi, pentru acomodarea cu modalitatea de implementare a concursului.

Etapele online vor trimite în Marea Finală un număr total de 20 participanți calificați. În prima etapă (online, 29 martie) vor putea lua parte toți participanții înscriși care respectă toate regulile concursului. Se vor califica în Finală primii 10 participanți în ordinea desemnată de programul Kahoot. La cea de-a doua etapă (online, 31 martie) vor putea participa toți participanții înscriși care respectă toate regulile concursului și care nu s-au calificat în Etapa 1. Și de această dată, se vor califica în Finală primii 10 participanți în ordinea desemnată de programul Kahoot!. Marea finală offline din 5 aprilie 2023 va reuni maxim 20 de participanți care s-au calificat în Etapele 1 și 2. Evenimentul se va desfășura în format fizic.

Demararea înscrierilor pe asuschallenge.ro a fost marcată printr-o conferință de presă susținută de reprezentanții ASUS România și I.S.M.B. pe 2 martie 2023, la Sheraton Bucharest.

Ediția 2022 a fost foarte bine primită de către elevi. Ne-am propus să atragem cel puțin 20 de licee și am avut plăcuta surpriză de a avea în concurs echipe din 45 de licee din București. Anul acesta am extins profilul participanților și testăm competențele digitale absolut necesare pentru transformarea digitală. Pot participa elevii de liceu indiferent de profilul de la care provin. Acest demers este binevenit în contextul în care România înregistrează cel mai mic procent dintre statele UE în privința competențelor digitale ale tinerilor. Doar 56% din românii cu vârste între 16 și 24 de ani au competențe digitale de bază sau mai înalte, potrivit ultimului raport Eurostat. Media la nivel european este de 80%, potrivit datelor aferente anului 2019.” a declarat Loredana Popescu, Inspector Școlar pentru Proiecte Educaționale în cadrul I.S.M.B..

 

Premiile ASUS Learn and Compete 2023


ASUS va premia câștigătorii locurilor I, II și III cu laptopuri ASUS ExpertBook (Locul I: ASUS ExpertBook L2 L2402 și Locurile II și III: ASUS ExpertBook B1 B1400). De asemenea, compania va dota laboratorul de informatică al liceului de care aparține câștigătorul Locului I cu 30 de laptopuri ASUS P1512.