ASSA ABLOY a achiziționat Bird Home Automation GmbH („DoorBird”), producător german de sisteme de interfon IP standalone care permit comunicarea bidirecțională cu vizitatorii direct de pe smartphone sau prin stațiile interioare. Destinate atât clădirilor unifamiliale cât și multifamiliale, acestea sunt comercializate sub brand-ul DoorBird.

„Așteptăm cu nerăbdare integrarea produselor DoorBird și a angajaților companiei în cadrul ASSA ABLOY. DoorBird reprezintă o completare tehnologică strategică pentru Grupul ASSA ABLOY care va consolida oferta noastră cu modele diverse de interfon IP oferind oportunități complementare”, spune Nico Delvaux, President și CEO ASSA ABLOY.

„Sunt încântat să salut echipa DoorBird în Divizia EMEIA (Europe Middle East India&Africa). Această achiziție susține eforturile noastre de a ne accelera creșterea în segmentul Smart Residential și continuăm călătoria noastră ca lider în securitatea locuințelor. DoorBird a construit servicii și produse atractive și de succes, foarte apreciate pe piețele pe care le deservesc, și aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună la evoluția acestora în cadrul familiei ASSA ABLOY”, spune Neil Vann, Executive Vice President ASSA ABLOY și Head of EMEIA Division.

DoorBird a fost înființată în 2014 și are aproximativ 110 angajați. Biroul principal este situat în Berlin, Germania. Vânzările pentru 2021 s-au ridicat la aproximativ 21 de milioane de EUR, cu un EBIT puternic.

Produsele DoorBird sunt disponibile și pe piața din România, urmând a fi integrate treptat și în oferta ASSA ABLOY Opening Solutions, compania devenind distribuitor oficial.

Toate soluțiile oferite de DoorBirds sunt fabricate în Germania, la standarde înalte de calitate, fiind deja disponibile în peste 160 de țări din lume. Acestea aduc cu sine o serie de avantaje care vin în completarea perfectă a produselor oferite sunt brandurile ASSA ABLOY și Yale. Astfel, camera integrată permite utilizatorilor să vadă cine este la ușă și, mai mult de atât, îi oferă posibilitatea să vorbească direct cu persoanele din fața video interfonului, de oriunde din lume. Un alt aspect important este posibilitatea de a conecta aplicația dedicată cu până la 8 smartphone-uri sau tablete. Atunci când este apăsat butonul soneriei, utilizatorul primește automat o notificare prin intermediul aplicației DoorBird, iar senzorul de mișcare integrat oferă alerte atunci când este detectată mișcare la intrarea în casă.

De asemenea, toate produsele dispun de tehnologie video HD prin intermediul unei lentile emisferice cu ochi larg de 180°, a unui senzor de mișcare 4D, cât și a viziunii nocturne în infraroșu.

Folosind Open API (“DoorBird Connect”), DoorBird poate fi integrat în propriul sistem de automatizare a locuinței. În acest sens, aplicația DoorBird este deja integrată cu încuietoarea inteligentă Yale Linus® iar orice utilizator poate deschide ușa de la distanță, având imagini în timp real despre cine se află în fața videointerfonului.

Produsele DoorBird sunt fabricate doar în Germania cu materiale ce rezistă la temperaturi cuprinse între -20° și +40°C, protecție împotriva apei în conformitate cu standardul industrial IP65. De asemenea, prezintă un design cu carcasă din policarbon, iar fața exterioară este fabricată din oțel inoxidabil rezistent la razele UV.