Asociația Profesională a Producătorilor de Cabluri din România (APPCR), singura asociație de profil din industrie, reunind principalii producători de cabluri la nivel național, anunță alegerea unei noi conduceri a organizației, urmare a deciziilor luate în Adunarea Generală.

Noul Consiliu Director, ales pentru următorii doi ani, este format din: Cristian Gheorghe – Preşedinte (reprezentant al Prysmian Cabluri și Sisteme), Eusebiu Muthi (reprezentant al ICME Ecab), Gavril Mureșan (reprezentant al Electroplast), Călin Daniel Oniță (reprezentant al RCB Electro 97), Mihai Marin (reprezentant al Iproeb).

De asemenea, Adunarea Generală a decis în unanimitate adoptarea unei noi versiuni actualizate a Statutului Asociației și al Actului Constitutiv, în conformitate cu legislația aplicabilă și cu noile priorități agreate de către membri.

Președintele ales, Cristian Gheorghe, are o experiență de peste 20 de ani în industria telecomunicațiilor și își desfășoară activitatea profesională în cadrul companiei Prysmian Group, în care deține poziția de Sales Telecom Director.

“Prin strategia adoptată în cadrul AGA ne propunem să protejăm și să promovăm interesele producătorilor de cabluri din România, precum și ale participanților în industria conexă acestora, în relația cu autoritățile naționale și europene, și cu alte entități interesate. În mod egal, dorim să contribuim cu expertiza și experiența cumulate a membrilor noștri la elaborarea unor politici publice favorabile dezvoltării rețelelor moderne de transport de energie, de comunicații și date, în special din perspectiva siguranței, sustenabilității și inovației și ne exprimăm cu această ocazie toată deschiderea pentru un dialog constructiv cu autoritățile naționale competente,” a declarat Cristian Gheorghe, Președintele APPCR.

Pentru a acoperi, în cât mai mare măsură, nevoile spectrului larg de preocupări al industriei cablurilor, activitatea operativă a Asociației va fi desfășurată în grupuri de lucru permanente.

Calitatea de membru al APPCR poate fi atribuită oricărei persoane fizice sau juridice române care a dat dovadă de etică și bune practici în afaceri și care recunoaște și se obligă să respecte Statutul și Codul de conduită al Asociației, precum și orice alte proceduri, politici sau documente interne ce le vor fi aduse la cunoștință, cu respectarea cerințelor legale în vigoare. Acesta trebuie să facă parte din categoria producătorilor de cabluri sau din industriile conexe acesteia și se angajează să sprijine obiectivele și activitatea Asociației.

Pentru mai multe informații despre APPCR vă rugăm să accesați site-ul https://appcr.ro/