• Cercetările efectuate în rândul CISO și CIO arată că 45% dintre organizațiile din sectorul serviciilor financiare s-au confruntat cu un număr mai mare de atacuri de securitate cibernetică de la debutul pandemiei COVID-19
  • 42% spun că asigurarea securității forței de muncă care lucrează de la distanță a devenit un obiectiv principal, iar 47% au sporit investițiile în instrumente de colaborare sigure
  • Aproape jumătate spun că slăbiciunile apărute în lanțul de aprovizionare au cel mai mare potențial de a provoca daune în următoarele 12 luni

65% din firmele mari de servicii financiare au suferit un atac cibernetic în ultimele 12 luni, potrivit unui nou raport, „Cybersecurity Challenges in Financial Services”, publicat de furnizorul de servicii de securitate cibernetică HelpSystems.

Cercetările efectuate împreună cu 250 de CISO și CIO din organizațiile din sectorul serviciilor financiare cu prezență globală au arătat, de asemenea, impactul pe care COVID-19 îl are asupra securității cibernetice a respectivelor organizații, 45% dintre respondenți raportând o creștere a atacurilor cibernetice de la apariția pandemiei. Asigurarea securității cibernetice pentru forța de muncă ce lucrează de la distanță a devenit un obiectiv cheie pentru 42% dintre ele, în timp ce aproape jumătate (47%) și-au mărit deja investițiile în instrumente de colaborare sigure.

92% din organizații și-au sporit investițiile în securitate cibernetică în ultimele 12 luni, 26% declarând ca „semnificative” aceste investiții. Principalele priorități de investiții pentru CISO în următoarele 12 luni includ transferul securizat de fișiere (64%), protejarea forței de muncă ce lucrează de la distanță (63%) și cloud/Office 365 (56%).

„Este un peisaj de securitate cibernetică extrem de provocator pentru sectorul serviciilor financiare, cu mulți CISO concentrați pe lupta împotriva amenințărilor de zi cu zi, împreună cu încercarea de a atinge obiective strategice mai largi”, a declarat Kate Bolseth, CEO, HelpSystems. „Tehnologia este, desigur, o parte esențială a securității cibernetice și nici o organizație nu va fi vreodată sigură fără soluțiile de securitate potrivite pentru a proteja organizația în orice moment. Dar o importanță egală, în special pentru obiectivele strategice pe termen lung, este asigurarea proceselor corecte și educarea și instruirea angajaților.”

Raportul publicat de HelpSystems arată că cele două amenințări cu cel mai mare potențial de a provoca daune au fost slăbiciunile în domeniul securității cibernetice în lanțul de aprovizionare (46%) și creșterea volumului de muncă de acasă datorită COVID-19 (36%). Măsura în care COVID-19 a influențat strategiile de securitate cibernetică în organizațiile din sectorul serviciilor financiare din întreaga lume a fost clară. Aproximativ o treime dintre respondenți au reacționat rapid pentru a-și actualiza cele mai bune practici de reglementare și 46% și-au reevaluat instruirea și politicile în domeniul securității cibernetice pentru a reflecta mai bine creșterea volumului de muncă de la domiciliu.

Aproape jumătate dintre respondenți au considerat că COVID-19 a accelerat schimbările care au fost puse deja în discuție, cum ar fi trecerea la Office 365. Astfel de schimbări fac parte din strategii mai largi de transformare digitală, care a fost văzută ca principala provocare cu care se confruntă sectorul serviciilor financiare, atât acum, cât și într-un orizont de timp de trei ani.

„Serviciile financiare este un sector extrem de important, coloana vertebrală a economiei globale, așa că menținerea acestuia în siguranță și operațională constituie o prioritate majoră”, a continuat Kate Bolseth. „Atacurile cibernetice cresc în volum și severitate, astfel încât organizațiile din sectorul serviciilor financiare trebuie nu numai să se protejeze împotriva amenințărilor de zi cu zi, ci și să facă tranziția către digital, să îndeplinească cerințele de reglementare și să asigure securitatea cibernetică a forței de muncă ce lucrează de la distanță în noua realitate indusă de COVID-19. Este foarte dificil și nu există o soluție rapidă, ci doar o evoluție constantă în fața amenințărilor în schimbare.”

Raportul HelpSystems este disponibil pentru descărcare aici.

Sursa: HelpSystems