1 iulie a fost o zi extrem de importantă pentru elevii de clasa a VIII-a, care au așteptat cu sufletul la gură rezultatele de Evaluarea Naţională 2016. După afișarea notelor, încordarea a luat sfârșit, atât pentru elevi și părinți, dar și pentru specialiștii de la SIVECO, cei care au gestionat procesarea și afișarea rezultatelor online.

Imediat cum au fost afișate notele, copiii și părinții au accesat portalul http://evaluare.edu.ro/ pentru a vedea ce rezultate au obținut. Astfel, puțin după ora 16:00 portalul atingea un număr record de 904.000 de utilizatori simultani!

Conform statisticilor de trafic, în primele 48 de ore de la publicarea notelor, portalul a înregistrat un număr de 30,2 de milioane de pagini afişate. Timpul de afișare pentru toate paginile a fost sub 2,2 secunde.

97,4% dintre vizitatori au accesat portalul din România, însă au existat si vizitatori din Italia, Anglia, Germania, Spania, Franța, Grecia, Austria și Statele Unite. Ca distribuție geografică, în topul accesărilor din România se află Bucureștiul (27,6%), apoi județele Iași, Cluj și Timiș, cu aproximativ 4% fiecare. Județele din care s-au făcut cele mai puține accesări pentru verificarea rezultatelor online la Evaluarea Națională sunt Covasna și Tulcea.

“Datorită acestui proiect, cei 150.000 mii de elevi înscriși anul acesta au avut acces rapid la rezultatele obținute, de oriunde au putut accesa internetul. Observăm tendința ca din ce în ce mai mulți români să acceseze internetul de pe mobil sau tabletă. Proiectul include un volum uriaș de muncă de pregătire și implică o presiune foarte mare din partea opinei publice în timpul prelucrării rezultatelor. Este un proiect strategic, de misiune critică, esențial pentru desfășurarea normală a examenelor naționale, care confirmă alinierea României la tendințele internaționale din educație. 2016 este al doilea an în care rezultatele la Evaluarea Națională sunt prelucrate în Cloud.”, spune Florin Anton, directorul departamentului eLearning din cadrul SIVECO România.

 

Portalul http://evaluare.edu.ro/ este o componentă a Portalului Educațional SEI http://portal.edu.ro, care se situează în prezent pe locul 1 al site-urilor scrise în limba română la categoria Educaţie/Învăţământ și pe locul 5 în clasamentul general al site-urilor din România, conform trafic.ro.