Curtea de Apel olandeza a respins, acum cateva zile, cererea lui Apple privind incalcarea drepturilor sale de design de catre Samsung Galaxy Tab 10.1. Aceasta urmează unei hotărari pronuntate anul trecut, în care un judecător a decis emiterea unui ordin împotriva rivalului său Samsung, în Ţările de Jos.  Această ultimă decizie vine cu o săptămână înainte ca si instanţa germană să se pronunţe asupra unei astfel de cereri a Apple, inaintata in Germania. Desigur, instanţele UE ar putea ajunge la concluzii diferite, dar totusi aceastea trebuie să explice de ce.

Recenta hotărâre a curtii olandeze, postată pe web, explică faptul că judecătorii de la Haga au remarcat faptul că spatele si  marginile tabletei Samsung diferită de cele ale iPad-ului, şi că modelele celor doua firme se deosebesc in ceea ce priveste grosimea – permiţând utilizatorilor să se facă distincţia între cele doua device-uri.

In ceea ce priveste Tribunalul Regional Superior din Dusseldorf, este foarte probabil ca acesta să ia în considerare cele mai recente hotărâri atunci când va judeca recursul Samsung împotriva unei interdicţii de germană de vânzări impuse Galaxy Tab 10.1 in august anul trecut.