CEO-ul Apple, Tim Cook, a anunțat că firma lucrează la dezvoltarea unui dispozitiv AR.

Vorbind cu China Daily SUA, Tim Cook a fost întrebat despre ce căști și produse AR trebuie să ia în considerare pentru a avea succes. În răspunsul său, Cook a spus că “punerea umanității în centrul ei” ar trebui să fie prioritatea oricărui produs tehnologic de succes.

Apoi, el a continuat să explice abordarea actuală a Apple față de software-ului în sectorul tehnologiei realității augmentate nou formate și a spus: “Nu am putut fi mai încântat de oportunitățile pe care le-am văzut în acest spațiu.

În timp ce Cook nu a spus pur și simplu că Apple lucrează la o cască AR sau VR sau la ochelarii Apple AR în mod specific, comentariile sale lasă de înțeles că Apple lucrează la un astfel de hardware.

Alături de experiențele AR pentru dispozitivele sale, iPhone și iPad, se zvonește că Apple lucrează la două dispozitive AR dedicate.

Primul este un headset care va fi similar cu dispozitivul Project Cambria de la Meta. Acesta ar oferi o experiență mai premium decât cea de pe Quest 2 și ar fi proiectat pentru a oferi AR, precum și VR.

Al doilea dispozitiv este o pereche de ochelari AR. Așa-numiții “Ochelari Apple” ar avea mai multă funcționalitate decât ochelarii Nreal Air AR disponibile la acest moment, dar aceștia vor putea fi ceva mai asemănători cu Google Glass (deși Apple probabil că speră vor avea mai mult succes).

Va trebui să așteptăm ca Apple să facă un anunț oficial înainte de a ști exact ce ași are pe mânecă.  Nimic nu a fost anunțat la WWDC 2022, dar cu o lansare în 2023, zvonită pentru căștile sale AR / VR. Bazat pe rânjetul emoționant pe care l-am putut vedea pe fata lui Tim Cook în timpul interviului, am putea fi cu totul entuziasmați atunci când Apple, în cele din urmă, va dezvălui ceea creat echipele din Cupertino.

Sursa: TechRadar (https://www.techradar.com/news/wait-did-tim-cook-just-confirm-apples-ar-headset-and-glasses)