TechRadar a realizat o trecere în revistă a principalelor caracteristici ale Android 12. La Google IO 2021, Google a prezentat viitoarea versiune a sistemului de operare care va veni cu o interfață de utilizator actualizată și multe altele elemente atractive. Cu toate acestea, nu veți putea descărca imediat actualizarea Android 12, deoarece lansarea versiunii finale va veni probabil spre sfârșitul anului.

Unii utilizatori ar putea descărca Android 12 beta. Este de așteptat ca viitorul Google Pixel 6 să vină cu Android 12 instalat pe el în ultimele luni ale anului.

Deși actualizarea va ajunge probabil rapid pe telefoanele Pixel, dacă aveți un alt telefon Android, va trebui să așteptați puțin mai mult – fiecare companie trebuie să adapteze Android 12 la telefonul său înainte de a lansa versiunea, o situație similară urmând a fi probabilă și în cazul versiunilor Android 12 beta.

Android 12 este actualizarea din 2021 pentru sistemul de operare Android Google și este bazată pe versiunea Android 11 din 2020, pe care unele smartphone-uri încă nu o au instalată. Dar aceasta este mai mult decât o simplă actualizare iterativă – Google o descrie ca fiind cea mai mare schimbare de design din istoria Android.

Data lansării Android 12

Android 12 a fost anunțat la Google IO 2021 și este lansat în versiunea beta pentru anumite dispozitive, inclusiv telefoane de la Oppo, Nokia, OnePlus, Xiaomi, ZTE, Asus, TCL și iQOO, precum și pe mai multe versiuni de Pixels.

Versiunea finală finală a Android 12 va fi disponibilă probabil în septembrie sau octombrie, pe baza lansărilor anterioare ale sistemului de operare, deși cel mai probabil doar pe un număr mic de telefoane pentru început, cum ar fi Google Pixel 5 și Google Pixel 4a, împreună cu viitorul Google Pixel 6.

Depinde de producătorii de dispozitive dacă aduc Android 12 pe modelele lor și acest lucru durează adesea luni, așa că nu vă mirați dacă telefonul dumneavoastră nu primește Android 12 până în 2022.

Android 12: UI actualizat

Google a anunțat un nou limbaj Material Design pentru Android 12, numit Material You, care este o regândire a întregii interfețe de utilizare a sistemului de operare.

Versiunea Beta 1 aduce butoane mai rotunjite, culori mai variate la forme și mișcare, alături de multe altele.

Compania o numește color extraction, unde puteți alege un wallpaper și sistemul va aplica automat culorile dominante, complementare și cu aspectul cel mai bun în restul interfeței, inclusiv nuanța de notificare, ecranul de blocare și controalele de volum.

Deci, totul este mult mai unificat de data aceasta, lucru pe care Google a dorit să-l evidențieze. Înainte, schema de culori și chiar fonturile arătau nepotrivite, dar aici, totul a fost reproiectat pentru a arăta cât mai unificat în Android 12. Tema vine și în aplicațiile web Google până la sfârșitul anului.

Widgeturile înregistrează, de asemenea, modificări, arătând mult mai rotunjite de data aceasta. Datorită noilor widget-uri iOS 14 prezentate anul trecut, era de așteptat ca Android 12 să vadă o reproiectare și în această zonă, unde aspectul său se va potrivi cu setul de culori pe care l-ați ales.

Panoul Quick Settings a fost, de asemenea, revizuit, cu Google Pay și controale pentru casa inteligentă adăugate.

Citiți aici mai multe informații legate de elementele de securitate și confidențialitate, precum și alte caracteristici care sunt incluse în Android 12.

Sursa: TechRadar