AMD a prezentat noii membri ai liniei de produse AMD Radeon™ RX 6000 Series: AMD Radeon RX 6950 XT (cea mai puternică placă grafică din familia Radeon RX 6000 Series) plăcile grafice Radeon RX 6750 XT și Radeon RX 6650 XT.

Cu un Game Clock de 2,1 GHz, cuplat la 16GB de memorie GDDR6 de mare viteză, placa video AMD Radeon RX 6950 XT oferă performanțe incredibile și grafică la cele mai înalte standarde pentru cele mai solicitante titluri AAA și eSports la rezoluție 4K cu setări maxime. Placa grafică AMD Radeon RX 6750 XT oferă o experiență de gaming de ultimă generație la rezoluție 1440p cu setări maxime, în timp ce placa grafică AMD Radeon RX 6650 XT oferă gaming performant, cu rată de reîmprospătare ridicată la rezoluție 1080p cu setări maxime în cele mai recente titluri.

Noile plăci grafice AMD Radeon sunt construite pe arhitectura revoluționară dedicată gaming-ului, AMD RDNA 2. Totodată, sunt incluse optimizările de procesare și îmbunătățirile de firmware și software. Tehnologia AMD Infinity Cache™ cu lățime de bandă mare și latență redusă și memorie GDDR6 ultra-rapidă de până la 18 Gbps este inclusă pentru a te bucura cu adevărat de gaming. De asemenea, noile plăci video sunt compatibile cu Microsoft Windows 11 și Microsoft DirectX® 12 Ultimate, AMD FidelityFX™ Super Resolution (FSR) 1.0, viitoarele tehnologii de upscaling AMD FSR 2.0 și AMD Radeon Super Resolution, precum și alte caracteristici care oferă experiențe de gaming uimitaore din punct de vedere grafic și cu o rată de reîmprospătare ridicată.

Performanță de top, fidelitate grafică la cel mai înalt standard și experiențe de gaming inedite

Noile plăci grafice AMD Radeon RX 6950 XT, Radeon RX 6750 XT și Radeon RX 6650 XT oferă pasionaților de gaming performanță incredibilă în gaming, grafică uimitoare și experiențe de top. Caracteristicile principale sunt:

  • AMD Adrenalin Edition™ Oferă opțiuni avansate și inovatoare pentru a debloca întregul potențial al experiențelor de gaming pe sistemele cu grafică și procesoare AMD. Cea mai recentă versiune oferă performanțe cu până la 10 procente mai mari într-o serie de titluri DX®11 selectate. În plus, tehnologia de upscaling bazată pe driverul AMD Radeon Super Resolution 1.1 adaugă acum suport pentru anumite procesoare AMD Ryzen™ din seria 6000 echipate cu grafică integrată Radeon.
  • Tehnologia AMD FidelityFX – Tehnologia AMD FidelityFX este un set de instrumente open-source de efecte de îmbunătățire graficp pentru dezvoltatorii de jocuri, disponibil pe platforma AMD GPUOpen. Acesta include tehnologia AMD FidelityFX Super Resolution (FSR) 1.0 de creștere a rezoluției spațiale, care este acceptată în peste 80 de jocuri, lista fiind în creștere continuă. De asemenea, include viitoarea versiune AMD FSR 2.0, o soluție de ultimă oră de upscaling temporal care sporește framerate-ul în jocurile compatibile și generează o calitate a imaginii, similară sau mai bună decât cea nativă pe o gamă largă de plăci grafice.
  • Tehnologia AMD Smart Access Memory (SAM) – deblochează performanțe mai mari atunci când sunt asociate plăcile grafice AMD Radeon RX 6000 Series cu anumite procesoare desktop AMD Ryzen și plăci de bază AMD 500 Series, oferind procesoarelor AMD Ryzen acces la întreaga memorie grafică GDDR6. SAM poate oferi o performanță cu până la 14 procente mai mare într-un sistem echipat cu o placă grafică AMD Radeon RX 6950 XT și un procesor AMD Ryzen 7 5800X3D.
  • – Tehnologia AMD Infinity Cache – Memoria cache de date de ultim nivel integrată pe matricea GPU este concepută pentru a reduce latența și consumul de energie și poate contribui la obținerea unor performanțe mai mari în gaming decât în cazul modelelor arhitecturale tradiționale.

Suport pentru jocuri AMD FidelityFX Super Resolution 2.0

Următoarea generație a tehnologiei de upscaling multi-platformă, open-source și adoptată pe scară largă de AMD, FSR 2.0 permite creșterea framerate-ului în jocurile compatibile, utilizând datele anterioare ale cadrelor pentru a oferi o calitate a imaginii similară sau mai bună decât cea nativă la toate rezoluțiile. Aceasta este compatibilă cu o gamă largă de produse și platforme grafice, inclusiv AMD și anumite soluții ale competitorilor, fără a necesita hardware dedicat de învățare automată. Primul joc care va adăuga suport pentru AMD FSR 2.0 este DEATHLOOP de Arkane Studios și Bethesda, care este așteptat să fie disponibil prin intermediul unei actualizări pe 12 mai 2022. Alte jocuri care plănuiesc să adauge suport pentru tehnologie în lunile următoare includ Asterigos, Delysium, EVE Online, Farming Simulator 22, Forspoken, Grounded, Microsoft Flight Simulator, NiShuiHan, Perfect World Remake, Swordsman Remake și Unknown 9: Awakening.

AMD Radeon Raise the Game Bundle

De asemenea, AMD a anunțat o versiune ulterioară a popularului pachet AMD Radeon Raise the Game Bundle, care oferă jucătorilor acces gratuit la jocuri odată cu achiziționarea de produse AMD Radeon RX 6000 Series eligibile. Clienții care achiziționează un produs Radeon eligibil de la un retailer participant începând cu data de 10 mai 2022 vor primi un cod care va putea fi folosit atunci când promoția va fi lansată mai târziu în acest trimestru, detaliile complete ale ofertei urmând a fi furnizate la acel moment. Noul pachet va include popularele jocuri Saints Row și Sniper Elite 5, urmând să fie prezentate mai multe până la lansarea promoției (oferta pachetului poate varia în funcție de produsul eligibil achiziționat). Clienții pot vizita www.amdrewards.com/comingsoon pentru a găsi o listă a partenerilor participanți și pentru a reveni pentru viitoarele actualizări și instrucțiuni privind promoția.

Disponibilitate

Plăcile grafice AMD Radeon RX 6950 XT, Radeon RX 6750 XT și Radeon RX 6650 XT sunt de așteptat să fie disponibile începând de astăzi, 10 mai 2022, la retaileri/retailerii globali și partenerii AMD, inclusiv ASRock, ASUS, BIOSTAR, Gigabyte, MSI, Sapphire, PowerColor, XFX și Yeston. De asemenea, plăcile grafice AMD Radeon RX 6950 XT și Radon RX 6750 XT vor fi disponibile începând de astăzi pe AMD.com. Cea mai recentă versiune de AMD Adrenalin Edition este de așteptat să fie disponibilă pe 10 mai 2022.